Žiūrovų pageidavimu į Klaipėdą sugrįžta "Paryžiaus katedra"

Žiūrovų pageidavimu į Klaipėdą sugrįžta "Paryžiaus katedra"

Žiūrovų pageidavimu į teatro sceną vėl sugrįžta sceninis koncertinis pastatymas „Paryžiaus katedra“. Teatro atstovų teigimu, kitos „Paryžiaus katedros“ klaipėdiečiams gali tekti laukti net iki kitų metų. „Paryžiaus katedra“ dar sykį atgims vasario 20 dieną Klaipėdos Švyturio arenoje.

Ramūno Marcinkaus režisuotoje „Paryžiau katedroje“ vieną nuostabiausių ir tragiškiausių meilės istorijų vasario 20 dieną žiūrovams pasakos puikiai visiems pažįstami ir pamėgti teatro bei muzikos atlikėjai Deividas Norvilas – Deivis, Renata Voitechovskaja – Norvilė, Povilas Meškėla, Mindaugas Zimkus, Vladas Kovaliovas, Akvilė Garbenčiūtė ir Viktoras Malinauskas.

Pagal pasauline klasika tapusio Viktoro Hugo romaną „Paryžiaus katedra“ 2009 metais pastatyta muzikinė meilės istorija Lietuvoje yra sulaukusi pribloškiamo populiarumo. „Paryžiaus katedra“ – unikalus spektaklis, , dėl jo kasmet turime rengti ne vieną papildomą pasirodymą, nes visi norintieji tiesiog negali tilpti. Džiaugiamės, kad prieš baigdami šių metų gastroles dar sykį galime sugrįžti į Panevėžį“, - sako teatro vadovas Egidijus Baranauskas. „Paryžiaus katedra“ – dažniausiai per gastroles rodomas miuziklas šalyje. Šis sceninis koncertinis pastatymas Lietuvoje rodytas jau daugiau nei 120 kartų.

„Paryžiaus katedra“ – tai istorija apie meilės ir aistros draskomą jaunos Esmeraldos širdį, apie blogio ir gėrio kovą, apie rūpestį ir atsidavimą, puikybės ir dorovės akistatą. Esmeraldos likimas tragiškas, tačiau amžina meilė ir tyri jausmai Kvazimodo širdyje išlieka rusenti iki gyvenimo pabaigos.

Muzika miuziklui „Paryžiaus katedra“ pradėta kurti 1993 metais, kai garsus prancūzų autorius Lukas Plamondonas parašė preliminarius tekstus 30 dainų ir juos parodė vienam garsiausių Prancūzijos kompozitorių Ričardui Končiantė. Kompozitorius jau turėjo keletą sukurtų melodijų, jas ir pasiūlė šiam miuziklui. Vėliau dainos „Belle“, „Dance mon Esmeralda ir „Le temps des cathedrals“ tapo hitais. Singlas „Belle“ prancūzų muzikos „Top 10“ pirmoje vietoje laikėsi net 33 savaites. Būtent ši daina buvo pripažinta pačia gražiausia per 50 metų.

Miuziklas „Paryžiaus katedra“ įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip perkamiausias. Vien tik prancūziškai kalbančiose šalyse buvo parduota septynis milijonų įrašų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder