Žemėj Lietuvos 2018: vardai, garsai, vaizdai

Žemėj Lietuvos 2018: vardai, garsai, vaizdai

Šiandien, trečiadienį, 17 val. Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Konferencijų salėje kviečiame į doc. dr. Jūratės Sučylaitės – eseistės, poetės, gydytojos psichiatrės, žodžio terapijos Lietuvoje pradininkės ir poezijos terapeutės – kūrybos valandą su poezijos knyga „Laumės vaikas“. Naujausiame eilėraščių rinkinyje atsispindi jausmai, apimantys akistatos su likimu akivaizdoje, o nuskaidrėjimo ir įkvėpimo gyventi ieškoma sąlytyje su gamta.

VARDAS

Sauja juodo lietaus

sodams žydint

ir baltų sparnų ūžesys

virš audrojančios jūros –

tai ir viskas,

ką man skyrei, likime,

ką į vardą sudėjai.

(Jūratė Sučylaitė „Laumės vaikas“, Klaipėdos universitetas, 2018 m.)

Susitikime taip pat dalyvaus Ilona Papečkytė – Lietuvos muzikos terapijos asociacijos narė, menų ir specialioji pedagogė-ekspertė, specialiųjų poreikių ugdytinių muzikos orkestro „Skambančios spalvos“ vadovė, dainuojamosios poezijos kūrėja ir atlikėja.

Po savaitės, rugpjūčio 1 d., minint Klaipėdos miesto 766 gimtadienį, festivalio „Žemėj Lietuvos 2018“ programoje – Lietuvos fotomenininkų sąjungos nario Antano Stanevičiaus parodos „Simono Dacho Anikės paslaptys“ atidarymas ir kūrybinis susitikimas su aktore Ilona Balsyte. Dalyvaus gitaristas Martynas Kuliavas.

Rugpjūčio 8 d. 17 val. minėsime Mažosios Lietuvos patriarcho Martyno Jankaus 160-ąsias gimimo metines. Susitiksime su istorike, hum. m. dr. Silva Pocyte, Martyno Jankaus ir Elzės Jankutės dainas dainuos Pagėgių kultūros centro folkloro ansamblis „Kamana“, vadovaujamas Aksaveros Mikšienės.

Rugpjūčio 15 d. 15 val. vyks susitikimas su kino režisieriumi Donatu Ulvydu ir jo filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ peržiūra.

Rugpjūčio 22 d. 17 val. – Kauno miesto kamerinio teatro spektaklis „Noktiurnas“ (pagal to paties pavadinimo amerikiečių rašytojo, dramaturgo, režisieriaus Adamo Rappo pjesę). Režisierius – Gytis Padegimas, iš anglų k. vertė – Aivaras Mockus, scenografė – Birutė Ukrinaitė, vaidina Dovydas Stončius ir Albinas Budnikas. Dėmesio, festivalio proga bilietus su 50% įprastinės bilieto kainos nuolaida jau platina „Tiketa“ (vietų skaičius labai ribotas).

Projektą iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė, globoja Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka, apie renginius informuoja dienraštis „Vakarų ekspresas“, festivalį organizuoja VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ / www.sukasiplanetos.net

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder