"Vienetiniai" koncertai Klaipėdos dramos teatre vyks ir kitą sezoną

"Vienetiniai" koncertai Klaipėdos dramos teatre vyks ir kitą sezoną

Dviem anšlaginiais koncertais per vieną dieną baigėsi pirmasis Klaipėdos dramos teatre surengtas populiarių šalies atlikėjų koncertų ciklas, tapęs vienu ryškiausių šio pavasario uostamiesčio kultūrinio gyvenimo akcentų.

Sezoną šeštadienio, gegužės 7-osios, dieną vainikavo nuoširdus visai šeimai skirtas Neringos Čereškevičienės ir „Tele bim-bam“ pasirodymas, o dar tą patį vakarą į teatro sceną kilo nuostabioji scenos diva Erica Jennings su soline programa.

Abiejuose renginiuose ir vėl teko pasirūpinti papildomomis kėdėmis, nes teatro salė sunkiai talpino visus norinčius. Su panašiu entuziazmu klausytojai priėmė ir anksčiau vykusius Gyčio Paškevičiaus, Lino Adomaičio, Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“, „Aktorių trio“ gyvo garso pasirodymus.

Tai tik patvirtino, kad Vakarų Lietuvos publika yra išsiilgusi tokių renginių, o Klaipėdos dramos teatras gali būti ne tik teatro meno šventove, bet ir prestižine vieta išskirtiniams, „vienetiniams“ koncertams, tarsi „Royal Alber Hall“ Londone ar pan.

Todėl organizatoriai jau skelbia, kad ir kitą sezoną, nuo rudens, Klaipėdos dramos teatre ir vėl vyks aukšto lygio muzikiniai koncertai.

„Rekonstruoto ir moderniomis technologijomis aprūpinto Klaipėdos dramos teatro scena įpareigoja tiek atlikėjus, tiek publiką. Tai nėra tokie patys koncertai, kokie rengimai didelėse erdvėse. Muzikantai paruošia būtent šiai scenai pritaikytus pasirodymus, dažniausiai – akustinius, su specialiai parengtomis aranžuotėmis, tad klausytojai gerai žinomą muziką išgirsta visai kitoje šviesoje, su visais gyvo balso, prisilietimų prie gitarų stygų ar fortepijono klavišų niuansais“, - koncertus teatre apibūdina uostamiesčio renginių organizatoriai.

Savo ruožtu daugumą ciklo koncertų aplankę žiūrovai išskyrė itin gerą uostamiesčio teatro aurą, kuri kiekvienam pasirodymui suteikė šilumos ir jaukumo. Ypač gerai tai buvo juntama praėjusį šeštadienį, per Ericos Jennings solinį koncertą, į kurį susirinko išties solidi publika, suprantanti bei vertinanti gerą šiuolaikinę muziką ir nepriekaištingą jos pateikimą.

Beje, išskirtine Klaipėdos dramos teatro aura liko sužavėti ir visi čia koncertavę atlikėjai, kartu negailėję gerų žodžių ir šio koncertų ciklo sumanytojams bei organizatoriams. Erica Jennings taip susižavėjo priėmimu Klaipėdoje, kad dar prieš pasirodymą scenoje socialiniame tinkle spėjo pasidalinti vaizdais ir įspūdžiais iš užkulisių.

Tie, kurie taip ir nespėjo pamatyti bent vieno koncerto Klaipėdos dramos teatre šį pavasarį, nors ir praleido progą patirti didelį malonumą, vis tik turės galimybę atsigriebti rudenį. Organizatoriai dar neskelbia būsimo atlikėjų sąrašo, tačiau tvirtina, kad jis jau sudarinėjamas ir derinamas. Tad po vasaros teatro bei muzikos mūzų draugystė Klaipėdoje nenutrūks. Svarbu tik nepamiršti, kad teatro salė – tai ne arena, ir bilietus į koncertus joje reikia medžioti iš anksto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder