Vasaroti kvies kruizinių laivų terminalas

Vasaroti kvies kruizinių laivų terminalas

Šių metų vasarą klaipėdiečiai galės džiaugtis nemokamais renginiais. Kiekvieną savaitgalį kruizinių laivų terminale vyks teminės šventės su koncertais, įvairiais pasirodymais, lauko prekyba, stovės vaikų žaidimų aikštelė, krepšinio stovai ir lauks kitokios pramogos.

Bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" direktorius Alvydas Butkus pasakojo, jog kelios koncerno "Achemos grupė" įmonės nemokamai pasirūpins nuolatine scena, apšvietimu, garsu bei kitais pasirodymams reikalingais atributais. Įvairiems atlikėjams tereikia norėti čia pasirodyti - jiems bus suteiktos visos galimybės. Savaitgalio renginiai pavadinti simboliškai - "Jūros vartai. Vasara 2012".

"Palaikome savivaldybės norą gaivinti senamiestį. Ir patys iš dalies esame senamiesčio dalis, todėl norime, kad kruizinių laivų terminalas alsuotų gyvybe, žmogus trauktų žmogų. Šiemet tokiais renginiais norėjome prisidėti prie gražaus 760 metų Klaipėdos jubiliejaus, tačiau tikimės, kad "Jūros vartai" taps tradicija ir žmones džiuginsime kasmet", - teigė koncerno "Achemos grupė" atstovas spaudai Edgaras Valeckas.

Teigiama, jog "Jūros vartų" renginiai vyks nuo penktadienio iki sekmadienio.

Penktadieniai skiriami jaunimui, šeštadieniai - teminiams renginiams, o sekmadieniai - šeimų popietėms. Tiesa, šiais renginiais nepretenduojama tapti antrąja Jūros švente ar džiazo festivaliu. Renginiai bus ne tokio didelio masto ir skirti tiesiog jaukiai praskaidrinti klaipėdiečių ir miesto svečių kasdienybę.

Jau yra suplanuotas ir pirmasis savaitgalis, startuosiantis birželio 22 dieną. Jo tema - Joninės. Teigiama, jog netrūks laužų, į dangų leidžiamų žibintų, muzikos ir kitokių atrakcijų. Prie šventės prisijungs ir kasmet rengiama tradicinė Joninių regata. Kitais savaitgaliais taip pat bus ieškoma atraktyvių temų - bus paminėta žvejų dieną, įvairios valstybinės šventės, penktadienis 13 ir kitos įsimintinos datos.

Atlikėjų trūkumo nesibaiminama. Muzikos festivalio "Grock", vyksiančio ateinančią savaitę, organizatorius Linas Švirinas teigė, jog šio festivalio atlikėjai taip pat bus kviečiami ir į "Jūros vartų" renginius, su kai kuriais jau preliminariai yra sutarta. Tiesa "Jūros vartų" organizatoriai primena, jog renginių programa tikrai nėra baigta. Visi norintys sudalyvauti renginiuose kviečiami kreiptis ir siūlyti savo pasirodymus.

Kruizinių laivų terminale taip pat stovės žymieji prekybiniai nameliai, kurie žiemos švenčių metu Teatro aikštėje nesulaukė planuoto prekybininkų antplūdžio. Viliamasi, jog šįkart situacija bus visiškai kitokia. Atrakcijos taip pat lauks ir vaikų. Čia kasdien veiks visiems prieinama žaidimų aikštelė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder