Vasario 16-ąją Klaipėdoje minėjo ir ukrainiečiai

Vasario 16-ąją Klaipėdoje minėjo ir ukrainiečiai

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Klaipėdoje paminėjo ir Pabaltijo ukrainiečių asociacija, kurios nariai Klaipėdos tautinių kultūrų centre surengė muzikinį – literatūrinį vakarą „Mano Lietuva“. Asociacijos vadovas Leonid Tregub Vasario 16-osios išvakarėse tvirtino, kad ši diena jo tautiečiams yra labai reikšminga, kadangi ukrainiečiams primena ir apie jų gimtojoje šalyje maždaug prieš šimtmetį panašiai susiklosčiusius istorinius įvykius.

„Tautos, kaip ir žmonės, turi gimtadienius, ir juos reikia švęsti. O juk Lietuvos istorijos šaknys – tokios gilios! Vis dėlto įdomu, jog panašūs procesai, kaip ir Lietuvoje, prieš šimtą metų paraleliai vyko ir Ukrainoje, – trečiadienį kalbėjo L. Tregub. – Džiugu, jog ir šiandien viena iš labiausiai palaikančių ir pagalbą Ukrainai teikiančių valstybių yra būtent Lietuva.“

Tautinių kultūrų centro vadybininkė Agnė Stonkienė džiaugėsi, kad ukrainiečiai kasmet patys imasi šios gražios iniciatyvos ir taip, minint Vasario 16-ąją, stengiasi suvienyti skirtingų tautų narius. Beje, renginyje taip pat dalyvavo Klaipėdos baltarusių bendruomenės nariai.

Renginio atmosferą tradiciškai kūrė Eduardo Balsio menų gimnazijos mokinių atliekami kūriniai bei jautrūs tekstai, kuriuos skaitė rašytoja Aleksandra Zikaraitė-Navakauskienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder