Valstybės atkūrimo dieną paminėti – su šokiais ir dainomis

Valstybės atkūrimo dieną paminėti – su šokiais ir dainomis

Vasario 16-osios išvakarėse Klaipėdos bendruomenės namuose griaudėjo mėgėjų meno kolektyvų koncertas „Dainų ir šokių pynė Lietuvai“, kurio pasiklausyti susirinko pilnutėlė salė uostamiesčio senjorų.

Tai – jau šeštą kartą "Klaipėdos zundos" Europos senjorų šokių kolektyvo organizuojamas renginys, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti, o sykiu atšvęsti kolektyvo gimimo dieną.

Koncerto metu kūrinius atliko Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Gintarėlis“, vokaliniai ansambliai „Savi“ ir „Pušelė“, taip pat pasirodė šokių grupė „Spacierius“ ir vaikų šokių studijos „Aušrinė“ merginų grupė. Sulaukta svečių ir iš Latvijos. Į Klaipėdą koncertuoti atvyko Aucės kultūros namų senjorų šokių kolektyvas „Randinš“ (vadovė Inara Druva).

Renginyje dalyvavęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas gyrė renginį atidariusį chorą „Gintarėlis“. Esa labai gražu ir simboliška, kai koncertas, kuriame publikos gretose daugiausiai - garbaus amžiaus žmonės, startuoja jaunatviška gaida.

„Puiku, kai Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimą pradedame net keturių kartų susitikimu. Turbūt nieko nėra tvirčiau už meilę savo valstybei, kuriai nesvarbus nei amžius, nei lytis, nei religija ar įsitikinimai. Tad ir kiekvienam piliečiui valstybės gimimo diena turėtų būti šventa“, - kalbėjo meras ir senjorams palinkėjo neblėstančios energijos bei tvirtos sveikatos.

Anot „Zundos“ vadovės Irenos Toliušienės, kolektyvas uostamiestyje organizuoja ne vieną renginį, ir visi jie sulaukia didelio miestiečių susidomėjimo. „Atiduodame visą dūšią, nes žmonėms tokių renginių reikia. Mes nedejuojame, neverkiame, o vietoje to – šokame, dalyvaujame, organizuojame“, - įkvepiančius žodžius bėrė moteris.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder