Unikalioje Klaipėdos erdvėje - roko muzikos minifestivalis

Unikalioje Klaipėdos erdvėje - roko muzikos minifestivalis

Roko muzika grįžta į Klaipėdą. Tiesą pasakius, ji visiškai dingusi iš uostamiesčio ir nebuvo – kone kiekvieną savaitę „Roxy“ klube galima išgirsti vieną ar kitą roką grojančią komandą, tačiau  pirmą kartą per paskutiniuosius kelerius (o gal keliolika?) metų Klaipėdoje rengiamas roko muzikos festivalis.

Paskutinįjį liepos savaitgalį, 27-28 dienomis, roko muzikos ritmai nuskambės iki šiol melomanams „neragautoje“ vietoje – „Roxy“ klubo kiemelyje Priestočio g. 9.

„Tai – greičiau klubinis festivalis, nepretenduojantis į didelį  masinį renginį. Mūsų  pirmasis tikslas, yra parodyti, kad roko kaip muzikos krypties, ribos labai plačios. Antrasis tikslas - festivalis mieste, lauke, su klubine jaukia atmosfera, - teigia renginio idėjos autorius, „Roxy“ klubo siela Henrikas Žižys.

Pirmajame „Roxy“ tarptautiniame roko mini festivalyje 2012“ roko gurmanams renginio dalyvių vardai – gerai žinomi.

Pagrindiniai svečiai iš užsienio bus Londono (Didžioji Britanija) kompanija „KOMLA“. „ Mūsų atliekama muzika labai kontrastinga nuo romantiškų bliuzo baladžių iki hyper energingo roko...“, - taip savo melodingą power rock stilių apibūdina patys britai, o H. Žižys prideda: „Tai plačios amplitudės – tarp „Seal“ ir Lenny Kravitz   - vokalistą turinti grupė, ir  jie atlieka muziką, kurią tikrai verta išgirsti“

Kitas svečių kolektyvas - „All Day Long“ iš Rygos (Latvija) atstovauja nūnai vėl madingam punk/ska stiliui („Paimkite vieną porciją saulėtos ir pozityvios ska muzikos, dvi dalis punkrock muzikos ir gerai sumaišykite“, – tokią savo vizitinę kortelę pateikia muzikantai).

Laukiama ir dar viena grupė iš Rygos, tai „Karmafree“ duetas savo pasirodymais žavėjęs Anglijos, Vokietijos Lietuvos ir aišku Latvijos roko muzikos gerbėjus. Duetas atliekantis autentišką indie elektroroką, „semplerių“ pagalba sukuriantis viso roko orkestro įspūdį.

Festivalio dalyvių sąraše – ir vilniečiai „Garbanotas Bosistas“. Ši funky roko grupė (apibūdinimas „Facebook“ puslapyje: „Tai grupelė vyrukų (ir mergaitė), norinčių groti...) jau vadinama kylančia žvaigždute, šiuo metu ypač laukiama įvairiuose renginiuose visoje Lietuvoje.

Indie roko kolektyvai „Dažai“ iš Kauno ir „Karma“ iš Vilniaus turi šį tą bendro – Andriaus Mamontovo kūrybos įtaką, pasižyminčią intelektualiais ir nuoširdžiais tekstais. Beje, „Dažai“ Klaipėdoje jau yra įgiję nemažą būrį savo gerbėjų, o „Karma“ ne kartą „apšildė“  A. Mamontovo grupę  ir jau koncertavo  Airijoje ir Vokietijoje.

Na, o festivalį pradės klaipėdiečių komanda – „Karo stovis“ (šią grupę, kurios daina „Aš sudeginau savo namus“ buvo patekusi ir į „Radiocentro“ TOP, jau galima vadinti gotikinio roko legenda, beje, dabar savo bagažą papildžiusia visiškai naujais, dar niekur neskambėjusiais kūriniais).

Dar vieni festivalio dayviai iš uostamiesčio – nuolatiniai „Roxy“ rokenroliniai rezidentai „Breaze“, antrąją festivalio dieną pakaitins visus karštais rokenrolais.

Beje, didžioji dalis išvardintų kolektyvų „Roxy“ lankytojams jau pažįstami ne iš nuogirdų ar interneto, o iš gyvų pasirodymų – čia jie jau yra koncertavę.

„Tradiciškai „Roxy“ sezoną mes baigiame per Jūros šventę, ir rugpjūčio mėnesį einame pailsėti. Tad šis festivalis bus lyg sezono finalas, mažytė šventė tiems, kurie buvo su mumis visus metus ir šventė tiems, kurie grojo pas mus. Tai – lyg rinkinys to, kas buvo geriausia. O ir publika tas grupes norėjo pamatyti dar kartą, nes dauguma jų buvo paminėtos surengtoje mūsų lankytojų apklausoje“, - sako H. Žižys.

Festivalio vieta – uždaras „Roxy“  kiemas – išties netradicinė, tačiau, pasak H. Žižio, ideali klubiniam festivaliui.

„Tai – uždara teritorija, nei pernelyg didelė, nei per maža tokiam minifestivaliui. Roko gerbėjų emocijas turėtų žadinti ir industrinė aplinka – kiemelis yra šalia geležinkelio, tad pravažiuojantys traukiniai turėtų pridėti papildomo ritmo gitaroms ir būgnams“, - pusiau juokais, pusiau rimtai sako H. Žižys.

Tad nepamirškite – roko fanai renkasi liepos 27-ąją, penktadienį, ir liepos 28-ąją, šeštadienį, Klaipėdoje, Priestočio g. 9. Renginių pradžia – 19 val., durys atidaromos nuo 18 val. Po koncertų festivalinis šurmulys persikelia į klubo „ROXY“ vidų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder