Tryliktieji "Auksiniai svogūnai" juokins pajūrio žmones

Tryliktieji "Auksiniai svogūnai" juokins pajūrio žmones

Sekmadienį, minint profesinę melagių dieną, "Švyturio" arenoje Klaipėdoje vyks kasmetiniai šmaikštūs politikų ir šiaip garsių Lietuvos žmonių apdovanojimai už metų nuopelnus "Auksiniai svogūnai 2012". Dešimties nominacijų laureatais tapti pretenduoja net 30 labiausiai pasižymėjusių asmenybių.

Renginį iš "Švyturio" arenos tiesiogiai transliuos Baltijos televizija (BTV). Taigi "Auksiniai svogūnai" po dešimties klajonių metų grįžta į tą televiziją, kurioje buvo parodyti pirmą kartą.

Tiek renginio organizatoriai, tiek televizininkai labai paslaptingi ir iš anksto nieko neatskleidžia. Tad informaciją teko rinktis iš visų pakampių. Gal Klaipėda iškilmingai ceremonijai pasirinkta todėl, kad nominacijos tokios šmaikščios, tad baiminamasi, jog po renginio įsiutę politikai greitai nepasiektų jo organizatorių. Tačiau BTV atstovė spaudai Jūratė Žuolytė kategoriškai paneigė tokius spėliojimus ir sakė, jog Klaipėda pasirinkta todėl, kad yra labai gražus miestas, o svarbiausia, kad jis yra prie Baltijos jūros. "Auksiniai svogūnai" jau viešėjo ir Šiauliuose, ir Alytuje, o Lietuvos pajūryje, atrodo, dar ne. Beje, ir "Švyturio" arena duris uostamiestyje atvėrė ne per seniausiai.

Sakoma, kad šių metų "Auksiniuose svogūnuose" vien tik šokėjų bus per 50, o pasaulio ir Lietuvos žvaigždžių tiek daug, kad patekimo į "Švyturio" areną apsauga bus itin sugriežtinta. Labiausiai bus kratomi tie, kurie sėdės ložėse - nieko įsinešti nebus galima. Paprasti žiūrovai išrengiami nebus.

Iš patikimų šaltinių pavyko sužinoti, kad į Klaipėdą vykti ketina pats Vytautas Šustaustas su Kristina Brazauskiene - kaipgi balius be jų. Jie bus tikri, nesuvaidinti. Užtat premjeras Andrius Kubilius į uostamiestį važiuoti neskuba, nors jame ir ruošiamasi statyti suskystintų gamtinių dujų terminalą. Užtat išvysime Merūną Vitulskį, kuris jau daugiau kaip mėnesį bando įsijausti į Lietuvos premejero vaidmenį. Seimo narys Andrius Šedžius ir Vincas Babilius irgi bus tikri, kaip ir Antanas Bosas, kurio laukia ilga kelionė per kopas iki "Švyturio" arenos.

Tikra ir tai, kad iš Briuselio atvyks Viktoras Uspaskichas ir netgi dainuos su Natalija (Zvonke) Bunke. Taigi "Auksinių svogūnų" tradicija - dainuojančių politikų ir atlikėjų duetai - nebus laužoma. Šiemet gal jie kiek nublanks, nes negalinčios susirasti jaunikių Amerikoje, Klaipėdoje jų ieškos net trys "Lady Gagos". Kodėl jos trys, niekas negali paaiškinti.

Kalbama, kad įspūdingiausias atlikėjo kostiumas pasiūtas Ryčiui Cicinui, tituluojama lietuviškos estrados princu. Pasinaudodama proga klaipėdiečiams savo rinkiminę programą pristatys Eglė Vaitkevičė ir, ko gero, bus nušvilpta.

Apdovanojimų ceremoniją ves uostamiesčio gyventojams dar mažai žinomas komedijos teatro, jeigu toks yra Lietuvoje, aktorius Justinas Jankevičius, tas, kuris su Liepa "Žvaigždžių duetuose" dainavo "Marija, Marija Dėl Bajerio". Apie antrą ceremonijos vedėją kol kas nutylima, matyt, jis ar ji - ne itin reikšminga figūra arba tiesiog slaptas ginklas.

Renginio organizatoriai tikisi, kad Klaipėdoje vyks grandioziškiausias apdovanojimų procesas iš visų, kiek tik jų yra buvę. Ne gana to, kad jis Lietuvoje organizuojamas jau tryliktąjį kartą, vis dėlto tai yra paskutiniai "Auksiniai svogūnai" prieš pasaulio pabaigą, todėl turi būti galinga šventė. Ekrane bus rodomas didžiausias svogūnas, koks tik kada yra rodytas, ir visko bus gausiausiai ir daugiausiai, jeigu atsakingi asmenys, žinoma, nemeluoja.

Bilietų kaina 46-96 Lt, ir jų dar yra, išpirkti tik į tas vietas, kurios arčiausiai scenos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder