Tiek Ukrainos baleto žvaigždžių pajūris dar nematė!

Tiek Ukrainos baleto žvaigždžių pajūris dar nematė!

Festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ rugpjūčio 8 dieną Klaipėdos Žvejų rūmuose pristatys garsius Ukrainos baleto šokėjus. Tiek šios šalies baleto žvaigždžių vienu metu lietuviška scena dar neturėjo garbės priimti. Ateikite, išvyskite ir pasijuskite išskirtiniai!

Dauguma jų šoka Ukrainos nacionalinės operos Baleto trupėje, yra sukūrę dešimtis vaidmenų reprezentacinio šios šalies teatro spektakliuose, kaip kviestiniai solistai arba su teatro gastrolėmis pasirodė įvairių pasaulio šalių scenose.

Gala koncerte pasirodys Olena Filipieva, Veronika Hordina, Ksenia Ivanenko, Tetyana Lozova, Aandrii Hlava, Vitalii Netrunenko, Daniil Silkin, Yaroslav Tkachuk.

Į Klaipėdą atvykstantys Ukrainos šokėjai per savo artistinę karjerą yra laimėję įvairių apdovanojimų tarptautiniuose konkursuose: pavyzdžiui, Y. Tkachuk laimėjo pirmąją premiją Talino tarptautiniame baleto konkurse, o V. Hordina – diplomą Tokijo jaunųjų choreografų konkurse ir pirmąją vietą Kijevo tarptautiniame jaunųjų choreografų konkurse „Šokis be sienų“.

Kai kurie Ukrainos artistai savo karjeros kolekcijoje turi ir svarbių valstybinių apdovanojimų. Štai balerina O. Filipieva yra Ukrainos liaudies artistė, apdovanota Šventojo Stanislovo ordinu bei dviem Kunigaikštienės Olgos ordinais. Balerinai T. Lozovai buvo suteiktas Ukrainos nusipelniusios artistės vardas.

Kartu su svečiais iš Ukrainos Gala koncerte pasirodys ir keturi garsūs LNOBT baleto trupės solistai: Olga Konošenko, Olesia Šaitanova, Romas Ceizaris ir Jonas Laucius. Beje, O. Šaitanova prieš trejetą metų į Vilnių atvyko šokti iš Ukrainos nacionalinės operos Baleto trupės.

Šokėjai žiūrovams dovanos gražiausių klasikinių baletų ištraukas iš P. Čaikovskio „Gulbių ežero“, L. Minkaus „Don Kichoto“, A. Glazunovo „Raimondos“, A. Adamo „Korsaro“, N. Rimskio-Korsakovo „Šecherezados“, R. Ščedrino „Karmen“, taip pat šoks M. Theodorakio „Sirtakį“, o koncertą vainikuos finalinis visų baleto žvaigždžių pasirodymas. Geriausių Ukrainos ir Lietuvos artistų meistriškumas, išraiškingi scenos kostiumai ir kerinti klasikinių baletų muzika kiekvienam paliks neišdildomą įspūdį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder