Švėkšna vėl kviečia į Moliūgų-žibintų šventę

Švėkšna vėl kviečia į Moliūgų-žibintų šventę

Šį savaitgalį jau šeštąjį kartą Švėkšna visus kviečia į moliūgų-žibintų šventę. Renginys "Mes už šviesą" kasmet sutraukia įspūdingą minią lankytojų.

Šiais metais miestelio parke šventė tęsis 27-28 dienomis. Organizatoriai nusprendė, kad nebus jokio koncertinio pasirodymo, tačiau tiek pirmąją šventės dieną, tiek antrąją parkas skendės muzikos, šviesų ir lazerių jūroje. Parko alėjos nevirs į įvairiaspalvę mugę, bet čia vis vien bus galima paskanauti įvairiais gardėsiais ir įsigyti suvenyrų.

Skambės švelni muzika, bus išskirtos dvi šviesos erdvės: prie vilos "Genovefa" ir prie "Dianos" skulptūros. Nebus pamirštos ir miestelio prieigos - seniūnija žada jas papuošti specialiais žibintais.

Veiks kūrybinės dirbtuvės

Penktadienį (27 d.) nuo pat ankstyvo ryto Tradicinio amatų centro kiemelyje (Liepų a. 25A) atsidarys kūrybinės dirbtuvės, kur galėsite atsinešti savo dar neišskaptuotą moliūgą ir, čia jį pagražinti. Dirbtuvėlės veiks ir kitą šventės dieną. Tačiau jeigu moliūgą atsivešite vėlai vakare, kai kiemelyje jau nebebus padedančių meistrų, tuomet galėsite daržoves skaptuoti patys su talkinančiais savanoriais. Beje tradicinis amatų centras jūsų moliūgų jau lauks nuo pat savaitės pradžios. Juos galite tiesiog atgabenti ir palikti centro kiemelyje. Jeigu turite daug moliūgų ir neturite su kuo juos atvežti, galite kreiptis į organizatorius (tel. 8 686 44136 arba 8 656 68748), jie jums padės.

Vyks įspūdingiausių moliūgų-žibintų konkursas

​Šiemet kviečiama pasitelkti fantaziją, nes įdomiausi, gražiausi, originaliausi ir kitokie patys pačiausi moliūgai-žibintai bus apdovanoti. Bus renkami įspūdingiausi žibintai. Gražiausių darbų autoriai bus apdovanoti Švėkšnos seniūnijos įsteigtais prizais.

Uždegti žibintus kviečiami visi

Lygiai 17:30 val. visi prašomi prisidėti prie žibintų įžiebimo. "Tegul Jūsų veiduose suspindi gyvybė, juk gyventi šviesoje - GERA! Nepamirškite atsinešti moliūgo", - ragina organizatoriai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder