Siurrealistinis video komplimentas Neringos miestui ir Kuršių nerijai

Siurrealistinis video komplimentas Neringos miestui ir Kuršių nerijai

Š. m. lapkričio 17 d., Neringos 56 – ojo gimtadienio renginio „Kitokia Neringa“ metu bus pristatomas Neringos savivaldybės stipendijos prizininkų, Nidos meno kolonijos rezidentų: Dalios Mikonytės ir Adomo Žudžio kūrinys „Neringos ir Kuršių Nerijos studija” Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ (Taikos g.4) nuo 20 val.

“Neringos ir Kuršių Nerijos studija” - siurrealistinis video komplimentas Neringos miestui ir Kuršių nerijai. Juodkrantės, Pervalkos, Preilos, Nidos miesteliai ir visas Kuršių nerijos regionas - dinamiška skirtingo laiko ir įvykių talpykla - vieta, kurioje vyksta kultūriniai ir socialiniai pokyčiai, verda turizmas ir ramus nesezoninis gyvenimas. Subtilioje video interpretacijoje architektūriniai, skulptūriniai paminklai ir gamtos bei žmonių kūriniai susilieja į vieną abstarktų kūrinį, kuris pabrėžia Kuršių nerijos gyventojų vienybę su gamta, akcentuoja poreikį saugoti ir puoselėti šį analogų neturintį regioną.

Šis yra didesnio menininkų vykdomo projekto „Miesto studijos“ dalis. Projektas paremtas fotogrametrijos technika - tai būdas skenuoti statišką objektą, padarant nuotraukų rinkinį, ir, naudojant kompiuterinę technologiją, sukurti iš jų tekstūrinį trijų dimensijų virtualų objektą. Apdirbant objektus 3D programomis, įvedant „trikdžio“ (glitch) elementą ir susiuvant 3D pastatų fasadus ar skulptūrinius paminklus vienas su kitu, susidaro keista, vaiduokliška ir siurrealistinė miesto perspektyva. Ji tik iš dalies priklauso nuo kūrėjų – skirtingus pastatų dydžius, kampus, trikdžius ir estetinį kodą išgeneruoja pati technologija.

Video įrašai ir skaitmeniniai atspaudai, kurie yra galutiniai šio iš dalies save generuojančio projekto produktai, perkelia autorius ir žiūrovus į transformuotą realybę. Materijoje nesama nieko nedalaus, todėl šiame virtualiame miestų ture sena, nauja, tradiciška ir skaitmeniška yra susipynę, o virtuali ir aktuali realybės mainosi vietomis.

Menininkai dėkoja tradicinio Lietuvos neįgaliųjų draugijos fotografų plenero dalyviams, prisidėjusiems prie “Neringos ir Kuršių Nerijos studijos” įgyvendinimo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder