Šilutės žuvienės virimo čempionatas tapo tarptautiniu

Šilutės žuvienės virimo čempionatas tapo tarptautiniu

Praėjusį šeštadienį Šilutės istorinėje Turgaus aikštėje - Šilokarčemoje, vietoje, nuo kurios savo laiku ir prasidėjo Šilutės miestas, vyko jau tradicinis, jubiliejinis 10-asis tarptautinis žuvienės virimo čempionatas.

Katilų alėjoje įsikūrė net 57 komandos, iš kurių daugiau nei pusė ne iš Pamario krašto, o atvykę iš pačių įvairiausių šalies ir Europos kampelių.

Nuo šiol Šilutės žmonės gali jausti ramiai, ir didžiuotis, turėdami galimybę žuvienės virimo čempionatą vadinti tarptautiniu.

Jame varžėsi net šešios kitų valstybių komandos. Dvi iš Lenkijos, dvi iš Rusijos, po vieną iš Vokietijos ir Latvijos.

Išvirtas įspūdingas žuvienės kiekis - 3 850 litrų, arba beveik keturios tonos, žuvienės. Kurios užteko toli gražu ne visiems šventės dalyviams.

Turtingiausi žuvienės virimo čempionato nugalėtojų žiedais Rusnės salos virėjai, nes ten gyvena jau trys čempionai.

- Beje, žuvies virimo čempionu galima tapti tik vieną kartą gyvenime, nes nugalėtojo žiedo savininkas įgyja teisę būti vertinimo vertinimo komisijoje ir spręsti ką priimti į čempionų klubą, - pasakojo šio renginio organizatorius Marijus Budraitis.

Iš 57 čempionate dalyvavusių komandų septynios buvo politinių partijų, bet jos virė žuvienę ir varžėsi dėl atskiros politinių partijų iššūkio taurės ir į pagrindinius prizus nepretendavo.

10-ojo jubiliejinio tarptautinio žuvienės virimo čempionato žiedą šį kartą išsivežė ambicinga Mažeikių komanda, gražiu pavadinimu "Kobinys", vadovaujama virėjo Romo Pacevičiaus.

Mažeikiškių komandai buvo įteiktas tikrai labai įspūdingas prizas - pamario krašto karališka žuvis 30 kilogramų svorio rūkytas šamas.

Tradicinės žuvienės virimo kategorijoje nugalėjo komanda "Auksinės palūkanos" iš Šilutės, antra liko Rusijos konsulato Klaipėdoje komanda, trečią vietą iškovojo teniso klubo "Verdena" iš Šilutės.

Žuvies sriubos kategorijoje lygių sau neturėjo Panevėžio komanda "NEvėžys", vadovaujama puikaus virėjo - Panevėžio rajono savivaldybės mero Povilo Žagunio.

Antrąją vietą iškovojo komanda "Fishmarkets" iš kaimyninės Lenkijos.

Trečiąją - prieniškių komanda "Nemuno kilpų žvejai".

Smagu, kad antrus metus paeiliui čempionate dalyvavo Klaipėdos savivaldybės, Valstybinio jūrų uosto direkcijos, Neringos savivaldybės komandos ir žuvienės virimo meistrų kolektyvas "Memelio raudonieji pelekai".

Pirmą kartą Klaipėdai atstovavo "Medicinos banko rykliai".

Čempionate tarp 63 virėjų, varžėsi devynios moterys ir vienai iš jų "Verdenos" komandos virėjai Ilonai Žąsinienei pavyko užlipti ant prizininkų garbės pjedestalo.

Visą fotoreportažą rasite rytojaus "Vakarų ekspreso" dienraštyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder