Savaitgalis pajūryje: nors persiplėšk

Savaitgalis pajūryje: nors persiplėšk

Jau praėjusiais metais viešoje erdvėje pasigirdo diskusijos, jog pajūrio miestai, rengdami įvairias šventes tomis pačiomis dienomis, skriaudžia žmones atimdami galimybę aplankyti visus renginius.

Tąkart kalbinti Klaipėdos, Palangos, Neringos valdžios atstovai pripažino, jog masinių renginių laiką reikėtų derinti. Tačiau artėja naujas vasaros sezonas, ir scenarijus kartojasi.

Vis dėlto ko norėti iš skirtingų miestų, jei net viename jų tą pačią dieną vyksta kone dešimtis skirtingų renginių, kovojančių dėl žiūrovų ir lankytojų dėmesio... To miesto pavadinimas - Klaipėda. Data - gegužės 17-oji, šeštadienis.

Taigi, jei mylite Lietuvą, 9 val. nepraleiskite Trispalvės pakėlimo ceremonijos Kruizinių laivų terminale - taip prasidės Laivų parado diena. Tiesa, ateikite ten 8.30 val., jei mylite mažus berniukus su šuneliais - aprengsite "Vaikystės svajonės" personažą nauju jūriniu kostiumu.

Vėliavai išskleisti reikalingas vėjas - kaip ir burėms, kurias išsikels ten pat 10 val. startuojančios "Gero vėjo!" regatos dalyviai. O jei mylite Lietuvą, turėtumėte ją aptvarkyti. Na, kad ir Danės pakrantes - 10 val. kartu su rotariečiais ir kitais visuomenininkais. Tinginiai tuo metu galės pradėti apsipirkimą mugėje terminale.

Meilė Lietuvai neatsiejama ir nuo pagarbos jos kariuomenei - pastarosios bei visuomenės vienybės dienos renginiai terminale prasideda 11 val. O štai jau 12 val. teks persiplėšti - arba lipate į katamaraną nemokamai ekskursijai po uostą, arba išsitraukiate gitarą/fleitą/kontrabosą bet kur senamiestyje ir taip pradedate Gatvės muzikos dieną, arba traukiate į Klaipėdos baidarių ir kanojų jaunių pirmenybes Danėje.

Nuo 13 val. turėtumėte pakeisti aplinką ir apsilankyti Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje, iš kur į savo tradicinį "Memel Poker Run" ralį leisis pajūrio baikeriai. Tiesa, apie 18 val. jie pravažiuos ir pro miesto centrą, bet tuo metu jūs jau tikriausiai būsite viename iš muziejų - šios įstaigos pradeda Muziejaus naktų renginius. Arba šlovinsite Kūrėją džiazo koncerte šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje.

Po velnių, sunki užduotis, mat netrukus iki to, nuo 17 val., privalote būti Kopgalyje, prie "Albatroso" paminklo, kur vyks jūrinių organizacijų bei jūros žmonių apdovanojimo ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų priesaikos ceremonija.

Iš muziejų 20 val. teks grįžti į koncertą Kruizinių laivų terminale, kur vėliau, 22 val., prasidės pats laivų paradas, 23.30 val. vainikuojamas fejerverkų.

Tiesa, nė viename iš minėtų renginių nesudalyvausite, jei šiandien pasuksite į Palangą, kuri būtent šią dieną su gausybe atrakcijų atidaro vasaros sezoną.

Tad sekmadienis su blusų turgumi ir bardų koncertu senamiestyje, legendine pergale galinčiomis pasibaigti Klaipėdos "Neptūno" rungtynėmis, XV Lietuvos berniukų ir jaunuolių chorų festivaliu Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje bei tūkstantiniu "Vilties bėgimu" visame mieste - jau tik malonus poilsis.

Gero savaitgalio! Ir žiūrėkite, kad jis būtų turiningas...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder