Savaitgalį - nemokami pažintiniai renginiai

Savaitgalį - nemokami pažintiniai renginiai

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (KTKIC) kviečia visus klaipėdiečius daugiau sužinoti apie savo miestą, jo istoriją ir kultūrą. Tam bus skirti nemokami rugsėjo 27-ąją minimos Pasaulinės turizmo dienos renginiai ir ekskursijos.

Jie vyks dvi dienas - penktadienį ir šeštadienį.

Rugsėjo 26-ąją Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume nuo 10.30-11.15 val. vyks edukacinė programa, skirta vaikams iki 12 metų.

Tądien vyks renginiai ir Klaipėdos universiteto botanikos sode (Kretingos g. 92). Ekskursijos "Įdomieji augalai Botanikos sode" moksleiviams vyks 11-12 val. ir 12-13 val., o suaugusiesiems - 16-17 val. 15 val. sode prasidės konkursas-protų mūšis "Gamtos pasaulio slėpiniai", vidurdienį startuos valandą truksiantis demonstracinis seminaras "Kvapnūs sumedėję augalai", o nuo 16 iki 18 val. vyks paskaita-seminaras "Prieskoniniai augalai - sveikai gyvensenai". Į šiuos renginius būtina išankstinė registracija el. paštu [email protected] ir [email protected] (į protų mūšį). Beje, visą dieną Botanikos sodą bus galima apžiūrėti nemokamai.

Šeštadienį prie KTKIC (Turgaus g. 7) prasidės net 4 nemokamos ekskursijos. 11-12 val. vyks ekskursija mažiesiems klaipėdiečiams "Stebuklingi senamiesčio gyventojai". 11.30-13 val. - ekskursija "Klaipėda XX a. pradžioje". 12-13 val. bus ekskursija po Klaipėdos senamiestį "Pažinkime savo miestą", o 13.30-15 val. dar kartą bus surengta ekskursija "Klaipėda XX a. pradžioje".

Pasaulinė turizmo diena šeštadienį bus paminėta ir Klaipėdos piliavietėje. Čia nuo 13 iki 14 val. su renginio dalyviais bendraus archeologai ir muziejaus darbuotojai, papasakosiantys apie piliavietės archeologinius tyrinėjimus ir pilies vystymo kryptis.

Šeštadienį nuo 10 iki 21 val. bus galima nemokamai apsilankyti ir Klaipėdos gintaro muziejuje "Amber queen" (Turgaus g. 3).

Į visas KTKIC ekskursijas būtina išankstinė registracija telefonu (8 46) 412186 arba el. paštu [email protected].

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder