"Salve Musica": šviesti ir šildyti muzikos ugnimi

"Salve Musica": šviesti ir šildyti muzikos ugnimi

Klaipėdos koncertų salėje neilgai trukus suskambės pirmieji šventinės klasikos festivalio „Salve Musica“ akordai. Visą gruodžio mėnesį jie skleis ramybę ir apgaubs palaima, bylos apie tekantį laiką ir tikrųjų vertybių ilgesį. Amžinai gyva klasikinė muzika pripildys mus visus šviesaus džiugesio ir vilties! Kviečiame gražiausias metų šventes sutikti ir švęsti su muzika!

Gruodžio 1 d., antradienis, 18 val.

„Sveika, žiema, sveikas, Haidnai“

Festivalis sveikinasi su klausytojais smagia programa „Sveika, žiema, sveikas Haydnai“, kurią parengė Fortepijoninis trio „Kaskados“: Albina Šikšniūtė, Rusnė Mataitytė ir Edmundas Kulikauskas.

Pasak trio narės R. Mataitytės, „Haidno asmenybė ir kūryba turi nepaprastą, netgi revoliucinę istorinę reikšmę, kuri šiandien yra šiek tiek pamiršta. Kompozitoriaus eksperimentine laboratorija tapo kvartetai bei fortepijoniniai trio, kuriuose jis išbandydavo savo naujausias kūrybines idėjas. Haidno muzika pulsuoja neįtikėtina gyvybine energija, humoru, elegancija, tapusia įkvėpimo šaltiniu lietuvių autoriams, kuriems irgi artimas neoklasikinis arba minimalistinis stilius bei gebėjimas užmegzti glaudų ryšį su klausytojų auditorija. Derinys sena-nauja bus gyvas ir smagus, simbolizuojantis nenutrūkstamą europinės kultūros paveldo giją, nusivijusią iki mūsų dienų."

Gruodžio 4 d., penktadienis, 18 val.

„Sulėtintas grožis“

Šiuo metu taip visur lekiame, taip greitai sukamės, bėgame… Retai randame laiko tiesiog pabūti, sustoti, įsiklausyti… „Lietuvos trio“ – Vilhelmas Čepinskis, Vytautas Sondeckis ir Petras Geniušas – kvies sulėtinti gyvenimo tempą ir išgirsti darnių sąskambių grožį koncerte „Sulėtintas grožis“.

Po sėkmingo debiuto 2013 metais kolektyvas tęsia aktyvią koncertinę veiklą Lietuvoje ir pristato pirmąją kompaktinę plokštelę „Slow Motion“.

„Lietuvos trio mums visiems atvėrė galimybę groti tai, kas mums gražu ir ką labiausiai norime. Daugumai muzikantų tai – prabanga. Šiuo albumu neieškojome to, kas pamiršta arba kas dar neatrasta. Pagrindinis mūsų tikslas – atverti klausytojui neaprėpiamus klasikinės muzikos interpretacijos horizontus ir supažindinti su gražiausiais fortepijoniniam trio sukurtais kūriniais“, – teigia V. Sondeckis.

Gruodžio 9 d., trečiadienis, 18 val.

„Kosminis vandenynas“

Šventinės klasikos festivalyje koncertuos NIKO (Naujų idėjų kamerinis orkestras) – septynių stygininkų grupė, vadovaujama kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto. Ansamblis išskirtinis tuo, jog mintinai atlieka progresyviąją klasikinę muziką ir savo koncertuose integruoja aukščiausio lygio atlikėjų meistriškumą bei minimalistinius vizualinius scenos efektus. NIKO pasirodymai remiasi klasikinės muzikos ir pop- roko muzikinės kultūros deriniu.

Programoje „Kosminis vandenynas“ skambės šiuolaikinė Antonio Vivaldi ‚Metų laikų“ rekompozicija, kurią padarė Maxas Richteris, taip pat Arvo Pärto ir paties G. Gelgoto kūriniai. Pastarojo autoriaus kūryba netelpa į standartinių žanrų rėmus, aprėpia daugelį stilistinių įtakų nuo XX a. avangardo iki šių dienų jaunimo kultūros. Svarbiausias jos vardiklis yra minimalizmas. Solinę fortepijono partiją koncerte atliks Karališkojoje muzikos akademijoje Londone studijuojantis Aretas Botyrius.

Gruodžio 15 d., antradienis, 18 val.

„Visi Frederiko Šopeno valsai“

Gintaras Januševičius, gyvenantis Vokietijos mieste Hanoveryje, šalia aktyvios koncertinės veiklos, kurioje reiškiasi kaip pianistas ir koncertų organizatorius, dar dalyvauja konkursų vertinimo komisijose, veda meistriškumo klases. Meninių sumanymų ir energijos jiems įgyvendinti šiam puikiam atlikėjui tikrai netrūksta.

Pasak Gintaro, „artėjant Naujiesiems metams specialiai paruošiau tokią programą, nes ji man primena vaikystės žiemos šventes, per kurias neretai klausydavau įrašų iš Vienos filharmonijos Naujametinių koncertų. Kadangi Štrauso valsų aranžuotės fortepijonui negali atstoti orkestro skambesio ir žavesio, pasirinkau tai, kas žaižaruoja gera energija, šventine nuotaika ir neribotu virtuoziškumu. Šioje programoje atliksiu visus 19 iki šios dienos atrastų Šopeno valsų fortepijonui“.

Gruodžio 18 d., penktadienis, 18 val.

Koncertas visai šeimai „Sniego pasaka“

Ar esate matę animacinį filmą „Sniego senis“ / „The Snowman“? Ar prisimenate, kokia nuostabi muzika skamba jo metu? Koncerte visai šeimai „Sniego pasaka“ dideliame ekrane galėsite pamatyti šį filmuką, kuriam gyvai akompanuos Mindaugo Piečaičio diriguojamas Klaipėdos kamerinis orkestras.

Pasak koncerto idėjos autoriaus M. Piečaičio, „šis filmukas vaikams, nežiūrint į ypač spalvingą, vaikams patrauklų ir turtingą įvairiais fantazijų vingiais siužetą, turi savyje ir platesnę emocinę paletę. Po žaismingai ir su gera humoro doze pateikta istorija slepiasi svarbūs gyvenimiški klausimai: kas yra draugystė, meilė ir netektis. Gyvenime dažnai įvertiname tai, ką turėjome, tik tuomet, kai to netenkame. Vaikams visai nesunku šią sekundę susikurti vaizduotėje daiktus, įvykius, visiškai negalvojant apie tai, ar tai fantazija, ar realybė. Apie tai ir pasakoja ši istorija: kas buvo tikra, o kas ne, kas buvo sapnas, o kas tikrovė. Tai puiki kalėdinė pasaka tiek vaikams, tiek ir suaugusiems.“

Gruodžio 21 d., pirmadienis, 18 val.

„Muzikinė šiaurės pašvaistė“

Koncertuoti su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru Klaipėdon vėl atvyksta dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla. Pastaraisias metais ją lydinti tarptautinė sėkmė džiugina Mirgos talento gerbėjus. Šiuo metu M. Gražinytė stebina Los Andželą, kur dirba miesto filharmonijos orkestro vyriausiojo dirigento asistente, praėjusį sezoną ji buvo paskirta ir Zalcburgo teatro pagrindine dirigente.

„Kiekvienas, kuris pasirinko muziką, pats ar tėvų nuvestas, ir išliko tam kelyje, išliko traukiamas kažkokios ugnies, kibirkšties. Ja dalintis mes ir susirenkam“, – viename interviu kalbėjo dirigentė, pasak kritikų, įskėlusi ugnį diriguodama Los Andželo filharmonijos orkestrui.

Koncerto solistė smuikininkė Justina Auškelytė studijuoja prestižinėje Juliardo aukštojoje menų mokykloje Niujorke.

Koncertas „Muzikinė šiaurės pašvaistė“ skirtas žymiausio suomių kompozitoriaus Jeano Sibeliaus gimimo 150-mečiui.

Gruodžio 25 d., penktadienis, 16 val ir gruodžio 31 d., ketvirtadienis, 23.30 val.

Kalėdinis ir Naujametinis Klaipėdos kariliono koncertai

Šv. Kalėdų dieną ir sutinkant Naujuosius virš miesto, kaip ir kasmet, gaus Klaipėdos kariliono varpai. Apvalanti ir stiprinanti jų energija apgaubs kiekvieną besiklausantį šių palaimingų garsų. Linkėsime sveikatos vieni kitiems, džiaugsimės sulaukę!

Gruodžio 26 d., šeštadienis, 18 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje

„Kalėdų oratorija“

„Kalėdų oratorija“ Klaipėdos choro „Aukuras“ ir solistų atlikime, diriguojant choro meno vadovui Alfonsui Vildžiūnui pripildys klausytojų sielas didingo ir sakralaus skambesio. Melodinga, dvasinga ir tauri muzika užpildys Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios erdvę, įstabia gaida prabils Vilimo Norkūno kalbinami vargonai. Sveikinsime vieni kitus sulaukus šv. Kalėdų!

Gruodžio 28 d., pirmadienis, 18 val.

„Balsų orkestras“

„Balsų orkestras“ – tai vokalinio ansamblio „Estonian Voices“ programa. A cappella (be pritarimo) joje skambės ansamblio narių kompozicijos, estų liaudies dainų aranžuotės, kalėdinės giesmės bei populiarūs pasauliniai hitai.

Ansamblis daugiausia reiškiasi džiazo, folk ir pop muzikos srityse. Prieš penketą metų susibūręs jaunų, profesionalių atlikėjų kolektyvas jau spėjo surengti pasirodymus keliose užsienio šalyse. Jis nuolat koncertuoja pagrindinėse Estijos koncertinėse scenose, kur yra labai gerai žinomas ir vertinamas. Šiemet „Estonian Voices“ laimėjo geriausio džiazo albumo prizą.

Gruodžio 29 d., antradienis, 18 val.

„Tobula, meistriška, žavinga“

Paskutinėmis metų dienomis klaipėdiečius vėl džiugins. smuiko virtuozas Sergejus Krylovas ir jo vadovaujamas Lietuvos kamerinis orkestras. Virtuoziškas ir temperamentingas solisto muzikavimas, harmoningas orkestro skambesys suteiks klausytojams daug įsimintinų akimirkų. Taurus muzikos grožis taps tikra atgaiva sielai ir nušvies mintis. Koncerto programoje švytės baroko ir klasicizmo muzikos perlai, liesis ispaniškos aistros. Visa tai tikrai bus „Tobula, meistriška, žavinga!“

Gruodžio 31 d., ketvirtadienis, 18 val.

„Naujametiniai linkėjimai iš Europos“

„Naujametiniai linkėjimai iš Europos“, kuriuos muzikos garsais įkūnys Klaipėdos kamerinis orkestras, šiemet palydės klausytojus į Naujuosius metus. Pasak orkestro meno vadovo Mindaugo Bačkaus, „koncerto programa perteiks geriausių europinių naujametinių koncertų tradicijas“. Aukščiausio meistriškumo atlikėjai ir meniškumu alsuojantys kūriniai, pakili, šventinė nuotaika ir netikėtumo momentas – mago pasirodymas koncertinėje scenoje kartu su orkestru – visa tai paskutinį metų vakarą padarys tikrai ypatingą. Kartu su klaipėdiečiais muzikuos ir stebuklus kurs šveicarų menininkai: dirigentas Christian Knüsel, pianistė Beatrice Berrut ir magas Lorenz Schär.

2016-aisiais būkite sveiki ir laimingi, būkite nušviesti ir sušildyti muzikos ugnimi!

PROGRAMA

2015 m. gruodžio 1–31 d.

Išsamiau apie repertuarą, taikomas nuolaidas – www.koncertusale.lt

Gruodžio 1 d., antradienis, 18 val.

„Sveika, žiema, sveikas Haidnai“

Fortepijoninis trio „Kaskados“: Albina Šikšniūtė (fortepijonas), Rusnė Mataitytė (smuikas), Edmundas Kulikauskas (violončelė)

Programoje: Franz Joseph Haydn, Zita Bružaite, Vidmantas Bartulis, Antanas Kučinskas

Bilietai – 5,79 Eur | Taikomos nuolaidos.

Senjorų metams paminėti – senjorams įėjimas nemokamas.

Gruodžio 4 d., penktadienis, 18 val.

„Sulėtintas grožis“

CD “Slow Motion” pristatymo turo koncertas

„Lietuvos trio“:

Vilhelmas Čepinskis (smuikas), Vytautas Sondeckis (violončelė, Lietuva–Vokietija), Petras Geniušas (fortepijonas)

Programoje: Johannes Brahms, Wolfgang Amadeus. Mozart, Robert Schumann, Maurice Ravel, Franz Schubert

Bilietai – 8,69 Eur | Taikomos nuolaidos

Gruodžio 9 d., trečiadienis, 18 val.

„Kosminis vandenynas“

Naujų idėjų kamerinis orkestras (NIKO)

Meno vadovas ir dirigentas Gediminas Gelgotas

Solistas Aretas Botyrius (fortepijonas, Didžioji Britanija)

Programoje: Antonio Vivaldi / Max Richter, Arvo Pärt, Gediminas Gelgotas

Bilietai – 8,69 Eur | Taikomos nuolaidos

Gruodžio 15 d., antradienis, 18 val.

„Visi Frederiko Šopeno valsai“

Gintaras Januševičius (fortepijonas, Lietuva–Vokietija)

Programoje: Frédéric Chopin

Bilietai – 5,79 Eur | Taikomos nuolaidos

Gruodžio 18 d., penktadienis, 18 val.

Koncertas visai šeimai „Sniego pasaka“

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas Mindaugas Bačkus

Dirigentas Mindaugas Piečaitis

Dalyvauja Andrius Bialobžeskis (aktorius)

Programoje: animacinis filmas „Sniego senis“ / „The Snowman“ su Howardo Blake‘o muzika ir kitos smagios improvizacijos

Bilietai – 5,79 Eur | Taikomos nuolaidos

Gruodžio 21 d., pirmadienis, 18 val.

„Muzikinė šiaurės pašvaistė“

Kompozitoriaus Jeano Sibeliaus gimimo 150-mečiui

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras

Meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas

Solistė Justina Auškelytė (smuikas)

Dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla (Lietuva–Vokietija)

Programoje: Jean Sibelius

Bilietai – 8,69 Eur, 14,48 Eur | Taikomos nuolaidos

Gruodžio 25 d., penktadienis, 16 val ir gruodžio 31 d., ketvirtadienis, 23.30 val.

Kalėdinis ir Naujametinis Klaipėdos kariliono koncertai

Kęstutis Kačinskas, Stanislovas Žilevičius (karilionas)

Programoje: klasikinių kūrinių aranžuotės, kalėdinės giesmės

Nemokamai

Gruodžio 26 d., šeštadienis, 18 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčia

„Kalėdų oratorija“

Klaipėdos choras „Aukuras“

Meno vadovas Alfonsas Vildžiūnas

Solistai:

Rasa Ulteravičiūtė (sopranas)

Tadas Jakas (tenoras)

Steponas Zonys (baritonas)

Vilimas Norkūnas (vargonai)

Programoje: Camille Saint-Saëns „Kalėdų oratorija“

Nemokamai

Gruodžio 28 d., pirmadienis, 18 val.

„Balsų orkestras“

Vokalinis ansamblis „Estonian Voices“ (Estija):

Mirjam Dede (sopranas), Maria Väli (sopranas), Kadri Voorand (altas), Mikk Dede (tenoras), Rasmus Erismaa (baritonas), Aare Külama (bosas)

Programoje: ansamblio narių kompozicijos, estų liaudies dainų aranžuotės, kalėdinės giesmės, populiarios melodijos

 

Bilietai – 8,69 Eur, | Taikomos nuolaidos

Gruodžio 29 d., antradienis, 18 val.

„Tobula, meistriška, žavinga“

Lietuvos kamerinis orkestras

Mano vadovas, dirigentas ir solistas Sergej Krylov (smuikas, Italija)

Solistas Džeraldas Bidva (smuikas)

Programoje: Giuseppe Torelli, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Torelli, Antonio Vivaldi, Manuel De Falla, Pablo De Sarasate

Bilietai – 8,69 Eur, 14,48 Eur | Taikomos nuolaidos

Gruodžio 31 d., ketvirtadienis, 18 val.

„Naujametiniai linkėjimai iš Europos“

Klaipėdos kamerinis orkestras

Meno vadovas Mindaugas Bačkus

Solistė Beatrice Berrut (fortepijonas, Šveicarija)

Dalyvauja Lorenz Schär (magas, Šveicarija)

Dirigentas Christian Knüsel (Šveicarija)

Programoje: Wolfgang Amadeu Mozart, Luigi Boccherini, Frédéric Chopin, Felix Mendelssohn, Willy Ostijn, Camille Saint-Saëns

Bilietai – 28,96 Eur | Nuolaidos netaikomos

Globėjas: Klaipėdos miesto savivaldybė

Mecenatas: Limarko grupė

 

Partneriai: Uosto direkcija, dienraštis „Klaipėda“

 

Informaciniai rėmėjai: dienraštis „Vakarų ekspresas“ Gargždų reg. laikraštis „Banga“, radijo radijo stotis „Laisvoji banga“, hwww.mzirafos.lt www.kulturpolis.lt, stotis „Radijo gama“, skelbimų laikraštis „Pliusas“, Moby Brand, ISIC (International Student Identity Card)

________________________________________

Bilietus platina BILIETAI.LT

Bilietams taikomas Bilietai LT 0,58 Eur aptarnavimo mokestis.

Klaipėdos koncertų salės kasos adresas – Šaulių g. 36, Klaipėda, tel. (8 46) 410566

Darbo laikas:

• Pirmadienis–penktadienis – 11.00–18.00 val. (pietų pertrauka – 14.00–14.30 val.);

• Šeštadienis – 11.00–15.00 val. ir 1 val. prieš renginį.

• Sekmadienis – kasa nedirba.

• Jei darbo dienomis renginys prasideda 19 val. ar vėliau, kasos darbo laikas pratęsiamas iki renginio pradžios.

________________________________________

Taikomos nuolaidos (pažymėtiems koncertams):

• 50 proc. – studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems;

• Neįgaliesiems, turintiems judėjimo negalią, įėjimas nemokamas (su neįgaliojo vežimėliu), vienam lydinčiam asmeniui – 50 proc. (pateikus neįgalaus asmens pažymėjimą);

• 20 proc. – perkant bilietus su „Laisvalaikio“ kortele (2 bilietams);

• 20 proc. – perkant su „Daily Card“ kortele (2 bilietams);

• 10 proc. – grupėms (20 ir daugiau žmonių);

Į vakarinius koncertus, išskyrus edukacinius projektus, ikimokyklinio amžiaus vaikai neįleidžiami.

Koncerto dieną nuolaidos netaikomos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder