„Salve Musica“ atveria šventinių programų lobyną

„Salve Musica“ atveria šventinių programų lobyną

Apsisukus metų ratui vėl ateina viltingu laukimu paženklintas laikotarpis, kai tampame artimesni vieni kitiems, kai norisi atleisti ir suprasti. Ore sklandantis gerumas skatina daryti gražius darbus, atverti tai, ką sukaupėme per metus ir kuo galime pasidalinti. Klaipėdos koncertų salė jau atveria festivalio „Salve Musica“ programų lobyną. Jame žiba puošnūs šventinės klasikos perlai, vilioja spalvingi programų vėriniai, skirti visai šeimai, ir prasmingam susikaupimui nuteikiantys susitikimai.

Gruodžio 2 d. turėjęs startuoti festivalis „Salve Musica“, esant karantinui ir sudėtingai situacijai dėl koronaviruso pandemijos, klasikinės muzikos gurmanus pasitiks keliomis dienomis vėliau - gruodžio 6–ąją. Koncertai Klaipėdos koncertų salėje vyks be klausytojų. Tačiau šventinė klasika skambės, ir kvies jos koncertų nemokamai klausytis internetu. Iki gruodžio 17 d. festivalio programos bus transliuojamos tiesiogiai Koncertų salės Facebook ir Youtube platformoje. Tai įstaigos kalėdinė dovana klausytojams.

Klaipėdos koncertų salė kviečia gražiausias metų šventes sutikti ir švęsti (nors virtualiai) su amžinai gyva klasikine muzika.

Gruodžio 6 d. 17 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje festivalį atvers programa „Amžinasis dieviškosios šviesos šaltinis". Tuo pačiu pavadinimu pavadintas vienas iš kūrinių, skambėsiantis šioje Klaipėdos brass kvinteto meninėje programoje. Jo autorius – žymus baroko epochos kompozitorius Georgas Friedrichas Händelis. Koncerte bus atlikta ir daugiau šio kūrėjo opusų, taip pat klausytojai išgirs kitų autorių kūrinius, pradedant psalmėmis ir baigiant kalėdinėmis giesmėmis.  Sakralioje Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios erdvėje jas atliks ne tik minėtas varinių pučiamųjų ansamblis, bet ir solistės  Rita Petrauskaitė (sopranas) bei Jurgita Kazakevičiūtė (vargonai).

„Jau kelis metus adventinio susikaupimo laikotarpiu rengiame koncertą Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje. Mus įkvepia ne tik jauki jos erdvė, puiki akustika, bet ir tai, kad koplyčia turi gerus vargonus. Džiaugiamės turėdami galimybę skambiais soprano, varinių instrumentų ir vargonų garsais pakylėti bendruomenės nuotaiką ir pristatyti jai gražios ir dvasingos muzikos kūrinius“ – teigia Klaipėdos brass kvinteto meno vadovas Sigitas Petrulis.

Klaipėdos koncertų salė reaguoja į LR Vyriausybės sprendimus drausti visus atvirose ir uždarose erdvėse, viešose vietose, organizuoti kultūros ir kitus renginius, todėl nuo lapkričio 7 d. koncertai vyks be klausytojų. Koncertą bus galia stebėti tiesiogiai Facebook https://bit.ly/37vIX1w arba Youtube https://bit.ly/3qqhzup platformoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder