Ramūno Danisevičiaus fotografijomis Nidoje būtų galima užkloti pusę krepšinio aikštės

Ramūno Danisevičiaus fotografijomis Nidoje būtų galima užkloti pusę krepšinio aikštės

Rytoj, birželio 28 d., Nidoje prasideda žymaus Lietuvos fotografo Ramūno Danisevičiaus fotografijų paroda „Septynios vasaros akimirkos“. Septynios didžiulio formato fotografijos bus eksponuojamos po atviru dangumi, kūrybingų svečių namų „Plunksna“ teritorijoje iki pat rugsėjo pabaigos.

Tokia fotografijų paroda vyksta jau antrus metus iš eilės. Šiemet joje eksponuojami vasariški, šmaikštūs, netikėti ir kartais net neįtikėtini fotografo R. Danisevičiaus kadrai. Nuotraukos atspausdintos itin stambiu formatu ir yra eksponuojamos ant svečių namų pastatų sienų. Didžiausia fotografija yra apie 35 m2 ploto, o bendras septynių nuotraukų plotas sudaro 187 m2 – beveik pusę krepšinio aikštės.

„Kiekviena nuotrauka siunčia savo žiūrovams žinutę, kurią kiekvienas, manau, supras savaip. Tą intrigą žiūrovams ir palieku“, – kalbėjo R. Danisevičius. Pasak autoriaus, į galerijas ateina tik tie, kurie domisi fotografija, o Nidoje nuotraukas galės pamatyti kiekvienas atvykęs.

Paroda surengta kūrybingų svečių namų „Plunksna“ iniciatyva, o ją remia gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Life“. Svečių namai įsikūrę Lietuvos Rašytojų Sąjungos poilsio namuose Nidoje, netoli Nidos švyturio. Šeimininkai namuose stengiasi palaikyti kūrybos dvasią, tad nuolatos organizuoja menininkų parodas, savaitgalinius poezijos „budėjimus“, išlaiko nedidelę kino salę.

„Compensa Life Vienna Insurance Group SE“ Lietuvos filialo vadovas Tomas Milašius sako, kad jų įmonė visuomet palaikė ir palaiko įvairias kultūros ir meno iniciatyvas. „Norime, kad lietuvių menininkų darbus pamatytų ne tik tie, kurie dažnai lankosi galerijose ar renginiuose, bet ir tie, kurie tam neturi laiko ar galimybių. Parodos viešose miesto erdvėse – nebe naujiena Vakarų Europos šalyse, todėl džiaugiamės galėdami padėti tokioms iniciatyvoms sklisti ir Lietuvoje“, – kalbėjo T.Milašius.

„Plunksnos“ vadovas Paulius Dranseika tikisi, kad ši vasariška fotografijos paroda taps tradicine, o ateityje –tarptautine. Praėjusiais metais „Plunksnos“ teritorijoje buvo eksponuojamos Kristupo Baublio fotografijos. Parodai įamžinti bus išleistas atvirukas, ant kurio bus išspausdinta viena iš septynių nuotraukų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder