Prasidėjo trečiasis tarptautinis pučiamųjų muzikos festivalis „Amber Wind“

Prasidėjo trečiasis tarptautinis pučiamųjų muzikos festivalis „Amber Wind“

Europos pučiamųjų muzikos žemėlapiuose vis ryškiau įsižiebianti Palanga vakar pakvietė į trečiojo tarptautinio pučiamųjų muzikos festivalio „Amber Wind“ atidarymą.

Simboliška, jog pirmasis festivalio koncertas įvyko istorinėje vietoje – Palangos Birutės parko rotondoje, kurioje antrą šimtmetį tęsiama orkestrinės muzikos koncertų tradicija.

Specialiam pasirodymui savo muzikines jėgas suvienijo dvi šalys ir du orkestrai – svečiai iš Jungtinės Karalystės „Gloucestershire Symphonic Wind Orchestra“ ir festivalio šeimininkai „Palangos orkestras“.

Ši jungtinis pasirodymas ne tik švenčia bendradarbiavimo ir gerosios patirties mainų svarbą, bet ir pristato šių metų festivalio temą - dedikaciją pučiamųjų muzikos lopšiui, Jungtinei Karalystei, išsiskiriančiai savita muzikine spalva.

Penktadienį festivalio koncerte Palangos kurhauzo salėje taip pat pasirodė Stavangerio universiteto „Bjegsted brass ansamblis“ bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Brass ansamblis. Juos žiūrovai išgirs ir šiandien 18 val. koncerte Birutės parko rotondoje. Pirmąją festivalio dieną vainikavo „jam session“ su Klaipėdos diksilendu „Memeland“.

Šiandien, šeštadienį, festivalyje dalyvaujantys Lietuvos pučiamųjų orkestrai pademonstruos ir savo išskirtinį bruožą – muzikavimą žygiuojant. Lietubos orkestrų paradas, kuris nuo Nepriklausomybės aikštės Vytauto g. pajudėjo 14 val., eiseną užbaigs Palangs Gintaro muziejaus prieigose. Čia žiūrovams savo pasirodymus dovanos penki orkestrai - Lietuvos kariuomenės orkestras, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras, Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas”, pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas” bei „Palangos orkestras”.

16 val. 30 min. dar vieną koncertą Palangos Birutės parko rotondoje surengs svečiai iš Jungtinės karalystės - „Gloucestershire Symphonic Wind Orchestra“.

Festivalio vinis – daugkartinių Jungtinės Karalystės ir Europos čempionatų laureatų, muzikos interpretacijos meistrų, Velso pasididžiavimo, orkestro „Cory Band“ pasirodymas „Amber Wind“ Gala koncerte Palangos koncertų salėje 20 val.

Varinių pučiamųjų instrumentų orkestras „Cory Band“ pelnytai vadinamas geriausiu pasaulyje. Pastaruosius dvylika metų išlaikydami pirmaujančio varinių pučiamųjų instrumentų orkestro titulą, 2016-aisiais „Cory Band“ įrašė savo vardą į Jungtinės Karalystės brass band‘ų istoriją, kaip keturiskart čempionai, tais pačiais metais pelnę „British Open“, „Brass in Concert“, nacionalinio ir Europos čempionatų laurus.

Šiemet Šveicarijoje vykusiame Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate „Cory Band“ geriausiųjų titulą pelnė jau septintąjį kartą, o koncertas Palangoje - pirmasis orkestro pasirodymas po šios pergalės. 

Vadovaujami charizmatiškojo dirigento ir meno vadovo Philip Harper, kuris prie kolektyvo prisijungė 2012-aisiais, „Cory Band“ drąsiai laužo tradicinio pučiamųjų žanro taisykles, žiūrovui dovanodami neįtikėtinai jaudinantį muzikos derinį, kuris nepalieka abejingų, kad ir kur orkestras pasirodytų. 

Sekmadienio vidurdienį Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro orkestro trombonų ansamblio „Opera BRASS“ koncertu Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje pasibaigsiančiame festivalyje iš viso pasirodys per 300 orkestrantų iš Lietuvos, Jungtinės Karalystės ir Norvegijos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder