Prano Domšaičio galerijoje - gurmaniškos kaligrafijos vakaras

Prano Domšaičio galerijoje - gurmaniškos kaligrafijos vakaras

Ketvirtadienį, vasario 9-ąją, 17 val. kaligrafijos gurmanai kviečiami į Prano Domšaičio galerijoje (Liepų g. 33) veikiančią tarptautinę kaligrafijos ir rašto meno parodą "Kaligrafija ant burių". Parodos kuratoriai Goda Giedraitytė, Lidija Skačkauskaitė-Kuklienė ir Mindaugas Petrulis paskelbs dvylika parodos darbų, kuriuos vertinimo komisija atrinko tarptautinio projekto "Kaligrafija Klaipėdai", skirto miesto 760 metų jubiliejui, antrajam etapui, kaip įdomiausius ir labiausiai Klaipėdos dvasią atspindinčius.

Renginio metu taip pat bus pristatytas naujausias, aštuntasis vienintelio Lietuvoje tęstinio leidinio "Kaligrafijos sąsiuviniai" numeris. Jame pristatoma kaligrafių Zitos Inčirauskienės ir Lidijos Skačkauskaitės-Kuklienės kūryba. Vakaro metu turėsime progą pasižvalgyti po jų "kaligrafines virtuves": Zita gyvai kurs labai apčiuopiamą kulinarinę kaligrafiją, o Lidija su vakaro dalyvių pagalba komponuos kaligrafines kompozicijas.

Vakarą užbaigs japonų kultūros žinovas Vytautas Dumčius, kuris Sąsiuviniuose moko, kaip reikia pradėti rašyti hieroglifus – jis ne tik pradės, bet ir parašys hieroglifą visiems dalyvaujant.

Maloniai kviečiame.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder