Po pamokų Klaipėdoje: motyvacijos pliūpsnis su garsiausiomis Lietuvos žvaigždėmis

Po pamokų Klaipėdoje: motyvacijos pliūpsnis su garsiausiomis Lietuvos žvaigždėmis

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ (MMK) kreipiasi į uostamiesčio moksleivius, pedagogus bei švietimo organizacijų atstovus ir lapkričio 29 d. po pamokų kviečia rinktis LCC Michaelsen centre, kur vyks edukacinis bei pramoginis renginys „#BEcool #AFTERschool“.

#BEcool #AFTERschool“ siekia išjudinti ne tik Klaipėdos jaunimą, bet ir už jaunuolių ugdymą atsakingus pedagogus, institucijas, užsiimant tiek formaliuoju, tiek neformaliuoju švietimu.

 „Norime, kad jaunimas kuo naudingiau įprasmintų savo laisvą laiką ir kad pagal savo vertybes, potraukius bei gebėjimus jungtųsi į užklasinę veiklą, kuri juose ugdytų būsimąjį lyderį ar tiesiog žmogų, turintį tvirtą nuomonę“, – teigia asociacijos MMK prezidentas Remigijus Žiogas.

Renginio misija – šiuolaikiniam moksleiviui padėti patenkinti pažinimo ir lavinimosi poreikius, kuo aktyviau integruojantis į visuomeninį gyvenimą. Siekiant šio tikslo, nuo 14 val. pradės veikti Jaunimo organizacijų mugė, kurioje su savo veikla, iniciatyvomis ir nauda supažindins įvairios Klaipėdos jaunimo organizacijos.

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos pirmininkas Laurynas Gečius teigia, kad susipažinti su jaunimo organizacijomis svarbu kuo anksčiau, nes priklausymas joms – gali padėti atrasti savo pašaukimą.

„Jaunimo organizacijos – tai vieta, kurioje gali atrasti save, išmėginti įvairias sritis – nuo komunikacijos iki jaunimo balso atstovavimo savivaldybės darbo grupėse. Jaunimo organizacijos taip pat yra įrankis prisidėti prie savo miesto ir valstybės kūrimo, sprendžiant ne tik, kokias pilietines akcijas įgyvendinsime, bet ir, pavyzdžiui, diskutuojant, ar šesiolikmečiai jau gali balsuodami išreikšti savo nuomonę“, – tvirtina asociacijos pirmininkas L. Gečius.

11-12 klasių moksleiviai, pedagogai ir kiti ugdymo įstaigų atstovai taip pat bus raginami apsilankyti užsienio ambasadų seminare „Kitų šalių švietimo injekcija“. Čia renginio dalyviai išgirs pranešimus apie užsienio formalaus ir neformalaus švietimo sistemą.

Šis seminaras bei po jo vyksianti diskusija skatins pedagogų tobulėjimą, pritaikant užsienio šalių praktikas pedagoginėje veikloje ir, svarbiausia, atvers kelius kurti nuolatinį tarpkultūrinį bendradarbiavimą su užsienio ambasadų atstovais.

Ne mažiau svarbi ir „#BEcool #AFTERschool“ nešama socialinė-prevencinė žinia – atkreipti dėmesį į vis didėjančią jaunimo savižudybių problemą. Motyvuojančioje diskusijoje su jaunimu tai aptars grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras. Būdamas Šaulių sąjungos nariu, jis ne tik supažindins su šios organizacijos veikla, bet ir paskatins sekti jo pavyzdžiu, įsiliejant į jaunimo organizacijų veiklą.

Anot MMK, nepaisant to, kad Klaipėdoje, lyginant su kitais Lietuvos miestais, savižudybių skaičius vienas mažiausių – tol, kol atsiras nors vienas jaunuolis, nusprendęs palikti gyvenimą savo noru – problema išlieka opi.

Po prevencinės diskusijos seks ne mažiau laukiamas susitikimas su lietuviškos scenos žvaigždėmis, kurios ant kojų sukels visą LCC Michaelsen centro publiką. Koncertinėje programoje pasirodys mylimiausi jaunimo atlikėjai – paslaptingasis „X faktoriaus“ nugalėtojų duetas grupė „120“, vieno ryškiausių balsų Lietuvoje savininkė Monika Linkytė bei milžinišką gerbėjų armiją spėjusi sukaupti hiphopo grupė „8 kambarys“.

Pasak renginį organizuojančios asociacijos MMK prezidento, svarbu, kad ir patys pedagogai paskatintų jaunimą dalyvauti šiame renginyje ir domėtis užklasine veikla.

„Pedagogai žino, kiek daug gali motyvuotas moksleivis, o čia motyvacijos bus tikrai nemažai! Raginsime jaunimą „būti kietu“ veikloje po pamokų. Remiantis savo pavyzdžiu, galiu teigti – jei ne Ateitininkų ir Skautų jaunimo organizacijos, kas žino, kur šiandien būčiau. Popamokinė veikla leidžia atsiskleisti ir tobulėti“, – sako R. Žiogas.

Pasisemti žinių ir motyvacijos „#BEcool #AFTERschool“ gali visi norintys moksleiviai, jų mokytojai bei kiti švietimo įstaigų atstovai.

Renginį remia bendrovė „Seafish Trade“, renginio partneriai – Socialinių mokslų kolegija ir LCC tarptautinis universitetas, informacinis partneris – „Vakarų ekspresas“, renginį koordinuoja „Trys karaliai“.

Bilietus platina „Tiketa“: https://www.tiketa.lt/LT/becool_afterschool_22312

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder