"Plartforma": festivalio koncepciją kurs ir žiūrovas

"Plartforma": festivalio koncepciją kurs ir žiūrovas

Rugpjūčio 21 - 26 d. vyksiančiame IX-ajame tarptautiniame menų festivalyje "Plartforma" ryškiausi pokyčiai - erdvė, laikas, daug veiksmo mieste ir daugybė nemokamų renginių.

Festivalio rengėjai sakė, jog nenorėta per daug nutolti nuo įprastos festivalio renginių vietos - uosto ir Piliavietės teritorijų, tačiau jie vyks ir kitose viešose erdvėse, aikštėse, nes visas miestas virs uostu meno reiškiniams bei publikos saviraiškai.

Organizatorių bendradarbiauta su Prancūzų kultūros institutu, tad nemaža dalis renginių reprezentuos šios šalies kultūrą, įvairių jos regionų ypatumus, tačiau nestigs ir mistikos, tad išvysime Prancūziją kitomis akimis. Tai ir prancūzų fotografijos paroda bei filmų programa, performensai, vyksiantys Baroti ir "Si:said" galerijose, parodų rūmuose.

Festivalį atidarys "Aštuntosios dienos teatras" iš Lenkijos su garsia trupe, parodysiantis vandens ir ugnies spektaklį apie kelionę, laivą, Nojaus arką, pažadėtąją žemę.

Prancūzų cirko spektaklyje "Tarp pakilimų ir nusileidimų" gėrėsimės akrobatine ekvilibristika, absurdiškomis situacijomis, ironija bei poetiniu humoru. Gi Vokietijos satyrinis spektaklyje nustebins virtuoziškas, filosofiškai ir sarkastiškai nusiteikęs atlikėjas, viso pasirodymo metu vaikščiojantis su vandens stikline ant galvos.

Lietuvai atstovaus šiuolaikinio šokio spektaklis "Contemporary?", apdovanotas 2013 m. "Auksiniu scenos kryžiumi" Metų scenos meno reiškinio kategorijoje, kuriame išvysime geriausią tų metų šokėją Mantą Stabačinską.

Interaktyvi instaliacija "Sapnų viešbutis" su specialia sapnus režisuojančia įranga veiks visą dieną ir gali tapti žiūrovų savianalizės laboratorija bei sapnų projekcija.

Į festivalio verpetą įsisuks ir iškart po premjeros išgarsėjęs šokio spektaklis "Spalio tylėjimas" - apie sukrečiančią vienatvę, meilę, neapykantą ir išdavystę. Jo choreografas - klaipėdietis Taurūnas Baužas.

Scenoje susitiks šokio teatro "PADI DAPI Fish" ir šalies muzikinių kolektyvų šokėjai, kurie parodys šiuolaikinį spektaklį "Akvariumai". Žiūrovams bus pristatytos skirtingos šokių stilių patirtys, tradicijos, tačiau visa tai vyks netradicinėje erdvėje: žiūrovai bus lauke, atlikėjai - biuro patalpose.

Visą šeimą į cirko spektaklį "Šapito" pakvies "Klounų teatro studija", o interaktyviame muzikiniame spektaklyje "Gaidelis pinigautojas" vaikai ne tik susipažins su folklorine pasaka, bet ir patys galės dalyvauti kūrybiniame procese ir nuspręsti, kaip baigsis veiksmas.

Taigi klaipėdiečių ir miesto svečių laukia įdomios, įsimintinos patirtys, lieka tik sekti renginių laiką ir vietą mūsų dienraščio "Laisvalaikio" priede.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder