Pirmąjį gruodžio savaitgalį - įžanga į Kalėdas

Pirmąjį gruodžio savaitgalį - įžanga į Kalėdas

Ateinantis savaitgalis savo renginiais pajūryje primins, kad artėja kone gražiausios metų šventės - Kalėdos bei Naujieji metai.

Šiandien 17 val. Klaipėdos Teatro aikštėje bus įžiebta kalėdinė eglutė. Renginio organizatoriai miestiečiams žada muzikinę, pirotechnikos ir šviesų efektais praturtintą pasaką "Kalėdų fėjos stebuklas".

Kalėdų Senelis įsikurs namelyje Teatro aikštėje ir nuo šiandienos čia kiekvieną savaitgalį, 15 val., bendraus su vaikais.

Jau nuo šiandien Teatro aikštėje laukiama geranoriškų bičiulių iš Vokietijos inicijuotos Kalėdų mugės. Ji pagrindinėje aikštėje šurmuliuos ir sekmadienį, gruodžio 4-ąją.

Tądien, sekmadienį, miestiečius į labdaros ir atjautos vargstantiems akciją pakvies Maltos ordino pagalbos tarnyba, vaišinsianti žmones tradicine Kalėdų sriuba. Ordino savanoriai kvies ne tik paragauti šios sriubos, bet ir prisidėti prie projekto pinigine parama arba savanorišku darbu.

Šeštadienį į kalėdinės eglutės įžiebimo ceremoniją pakvies ir Palanga - kurorte teatralizuotas renginys "Laiko ratu" prasidės 16.30 val.

Palanga žada nustebinti ne tik modernia, Lietuvoje dar neregėtos konstrukcijos bei dizaino 12 metrų aukščio egle su 120 šviečiančių rutulių ir maždaug 2 tūkst. lempučių. Mieste bus pristatyta dar viena naujovė - J. Basanavičiaus gatvėje įrengta šviesos origami skulptūrų alėja. Jos atidarymą 17.30 val. lydės pirotechnikos bei lazerių reginys.

Šeštadienis, gruodžio 3-ioji, į Klaipėdos uosto istoriją įeis kaip neeilinė jūrininkų pagerbimo diena - 12-13.30 val. Smiltynėje, prie Lietuvos jūrų muziejaus, vyks iškilminga paminklo "Albatrosas" žuvusiems mūsų šalies jūrininkams ir nuskendusiems laivams atminti atidengimo ceremonija.

Beje, šeštadienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės lankytis nemokamai Lietuvos jūrų muziejuje. Bus ir specialūs AB "Smiltynės perkėla" keltų reisai, kurių metu nemokamai bus galima persikelti per marias iki Jūrų muziejaus. Šiauriniame rage bus galima pasistatyti ir automobilį.

O sekmadienį 10.30 val. Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčioje bus aukojamos šventosios mišios už žuvusius jūrininkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder