Pirmą kartą Palangoje rengiamas forumas „Kultūros jūra“

Pirmą kartą Palangoje rengiamas forumas „Kultūros jūra“

Spalio 2 d. Palangos kultūros ir jaunimo centras kviečia apsilankyti kultūros forume „Kultūros jūra: panirti.išnirti.atsinaujinti“, kuris vyks Palangos kurhauzo salėje. Šis nemokamas renginys skirtas bendruomenės nariams, kultūros ir meno srities specialistams. Idėja surengti šį forumą vystėsi apie metus, dėl pasaulinės epidemijos iš pavasario renginys buvo perkeltas į rudenį.

Kiekvienam yra tekę susidurti su kūrybiškumo, kritinio mąstymo, streso valdymo iššūkiais. Tiek iš savęs, tiek iš kitų reikalaujame vis didesnės darbo kokybės, norime įdomesnių kultūros renginių, paslaugų ir produktų. Dažnai sprendžiant kasdienes problemas tenka išsiversti asmeninių įgūdžių, idėjų generavimo pagalba.

Forumas „Kultūros jūra: panirti.išnirti.atsinaujinti“ skirtas tobulinti kūrybiškumo gebėjimus bei pasidalinti gerosiomis patirtimis, kurios praturtins kiekvieno ir ypatingai kultūros sektoriaus atstovų darbą. Susitikimai praturtins tiek profesionalus, tiek startuojančius kūrėjus, tiek bendruomenės narius.

Šių metų forumas, kuris tikimasi taps tradicija, vadovaujasi šūkiu - „panirti.išnirti.atsinaujinti“. Renginio metu kviečiame pasinerti į kūrybiškumą, susipažinti su kultūros srities specialistais bei kūrėjais ir įgyti naujų žinių.

Forume dalyvauja kultūros srities atstovai iš pajūrio regiono ir Lietuvos. Palangos miesto kultūrinį lauką pristatys Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė ir Palangos gintaro muziejaus vyr. muziejininkė, tarptautinių ir nacionalinių projektų koordinatorė Regina Makauskienė.  „Taško“ teatro direktorius Paulius Kavoliūnas pakvies į kūrybiškumo lavinimo veiklą, dr. Julius Burkauskas iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto suteiks praktinių žinių apie streso įveiką ir jo valdymą. Forume svečiuosis Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė bei Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro kultūrinės veiklos vadybininkė Inga Norkūnienė, kurios pasidalins gerosiomis patirtimis. Taip pat į renginį atvyksta žinoma menininkė Jolita Vaitkutė, kurianti iš netradicinių medžiagų, kuri pasakos apie idėjų kūrimą.

Forumą „Kultūros jūra: panirti.išnirti.atsinaujinti“ organizuoja Palangos kultūros ir jaunimo centras, renginio partneris Lietuvos kultūros centrų asociacija, projektą iš dalies finansuoja Palangos miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder