Penktadienį Klaipėda skendo džiazo muzikos siautulyje

Penktadienį Klaipėda skendo džiazo muzikos siautulyje

Praūžė šėlo kupinas ir tikrą džiazo muzikos siautulį sukėlęs penktadienis. Scenoje pasirodė žvaigždės iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

„Kaip jau tapo įprasta, koncertus pasitiko lietus, tačiau visai netrukus pragiedrėjęs dangus ir pasirodžiusi saulė greitai visus sušildė bei leido mėgautis kerinčia talentingų atlikėjų muzika“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Penktadienio koncertus pradėjo ir profesionaliai atliktomis improvizacijomis bei subtiliomis kompozicijomis publiką džiugino tradicinio džiazo puoselėtojai, klaipėdiečiai – grupė „Memeland“.

Iškart po jų į sceną lipo televizijos projekto „Lietuvos balsas“ 2020 nugalėtoja, atlikėja EvitaCololo su džiazo grupe. Švelnios ir svajingos melodijos labai tiko besileidžiančios saulės fone.

Visus ant kojų sukėlė ir nuo pirmos natos vienu ritmu judėti privertė nuotaikingieji ir abejingų nepaliekantys rokenrolo, džaivo bei bliuzo muzikantai Big Al & The Jokers iš Latvijos.

Vakarą užbaigė vienas žymiausių Lenkijos bosinės gitaros virtuozų, nuoširdus, tikras ir originalų muzikos skambesį turintis Wojtek Pilichowski. Šiemet festivalio gerbėjus jis stebino naujomis spalvomis, kurių pasirodymui suteikė specialiai šiam festivaliui suburtas jaunų, talentingų ir profesionalių muzikantų projektas „Wojtek Pilichowski & Young power“.

Šeštadienį startuos trečioji 26-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio diena. Pirmasis renginys – 16 val. Socialiniame klube „Raketa“ (Bangų g.5A) vyksianti Roberto Semeniuko meistriškumo pamoka. Nuo 18 val. Šiauriniame rage žiūrovai galės pasimėgauti lietuviškos scenos divos ir vokalo profesionalės – Rūtos Ščiogolevaitės atliekama muzika, iš Jungtinės Karalystės atvykusio stulbinančio balso savininko ir pianisto – Anthony Strong romantiškomis melodijomis. Į pozityvios muzikos ir šokių sūkurį įtrauks charizmatiškoji R&B, Hip Hop ir soul-funk atlikėja, dainų autorė bei šokėja – Love I to ya iš Graikijos, o festivalį užbaigsime su bliuzo legenda, vokalistu ir trimitininku – Boney Fields & BFB iš Prancūzijos.

XXVI Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms - rugsėjo3-5 dienomis Klaipėdos Šiauriniame rage. Visi renginiai nemokami.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder