Palangos viloje „Ramybė“ – džiazo vakarai

Palangos viloje „Ramybė“ – džiazo vakarai

Visą savaitgalį nuo aštuntos valandos vakaro Palangoje einančius Vytauto gatve link Birutės parko ar grįžtančius iš jo palangiškius ir didžiausio Lietuvos kurorto svečius pasitiks ir palydės džiazas, jau šįvakar skambėsiantis „Ramybės“ džiazo terasoje.

Pirmąkart lauko terasoje prie vilos „Ramybė“ džiazo muzika suskambo prieš daugiau nei ketvirtį amžiaus. Ir, kaip sako tie, kurie prisimena praėjusį amžių ir praėjusį tūkstantmetį, toks geras, toks teisingas, tokio aukšto lygio džiazas anuomet ne uždaroje salėje ar kitoje koncertinėje erdvėje Lietuvoj skambėjo pirmą kartą.

Palangos ir „Ramybės“ svečiams džiazo terasoje anuomet muzikavo ir improvizavo geriausi to meto atlikėjai, tarp kurių – Dainius Pulauskas (klavišiniai), Dainius Praspaliauskas (saksofonas), Valerijus Ramoška (trimitas), Linas Būda (mušamieji).

Nuo šio savaitgalio džiazas vėl grįžta į „Ramybę“. Šį ketvirtadienio, liepos 16-osios, vakarą terasoje skambės talentingojo vakarų Lietuvos virtuozo Eugenijaus Jonavičiaus gitara.

Penktadienį, liepos 17 d., prie E. Jonavičiaus prisijungs Europos, Lietuvos, Niujorko džiazo mokyklų tradicijas savo improvizacijose meistriškai perpinantis saksofonistas Kęstutis Vaiginis ir su daugeliu garsiausių Lietuvos džiazo atlikėjų koncertavęs Viačeslavo Ganelino mokinys Artūras Brazauskas. Šis trio muzikuos ir šeštadienio vakarą.

Sekmadienį E. Jonavičiaus ir K. Vaiginio duetą papildys charizmatiškasis maestro – pianistas, kompozitorius, džiazo improvizatorius – Saulius Šiaučiulis, pelnytai vadinamas vienu ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder