„PADI DAPI Fish“ Klaipėdoje sustabdė eismą

„PADI DAPI Fish“ Klaipėdoje sustabdė eismą

Artėjant Tarptautinei šokio dienai, uostamiestyje įsikūręs šokio teatras „PADI DAPI Fish“ ruošia ypatingą dovaną. Trečiadienį Klaipėdos centre trupė trumpam sustabdė eismą ir okupavo gatves tam, kad galėtų nufilmuoti kūrybišką sveikinimą.

Eismo stabdymą Liepų ir Naujojo sodo gatvių sankryžoje užtikrino keturi policijos pareigūnai, trumpam sustojo viešojo transporto ir automobilių judėjimas. Kelios dešimtys vairuotojų ir autobuso keleivių pro langus galėjo stebėti išskirtinį šokio pasirodymą, kurį važiuojamojoje sankryžos dalyje atliko tuzinas teatro šokėjų.

Vaizdo klipe galima pamatyti ir „Auksiniu scenos kryžiumi“ šiemet apdovanotą Gintarę Mariją Ščavinskaitę, Prūsijos karalienę Luizę naujausioje šokio ekskursijoje įkūnijančias šokėjas ir choreografes: Agniją Šeiko, Ingą Kuznecovą, Dovilę Binkauskaitę, taip pat Mantą Černecką, Darių Berulį, teatro šokio studijos auklėtines.

„Didžiuojamės Klaipėdos miestu, kuris palaiko šokio meną. Šia akcija mes siekiame populiarinti šokį ir „nešti“ jį už scenos ribų – kuo arčiau žiūrovo! – džiaugėsi trupės vadovė A. Šeiko.

Šokio teatras „PADI DAPI Fish“ vykdo daug originalių ir bendruomeniškų veiklų: užsiėmimus su neįgaliaisiais, edukaciją vaikams, atvirus seminarus miesto bendruomenei, nemokamas šokio pamokas su aukščiausio lygio lektoriais. Primename, kad šį savaitgalį šokio profesionalai, studentai ir mėgėjai kviečiami į nemokamas šiuolaikinio šokio pamokas su prancūzų choreografu, Kano miesto nacionalinio choreografijos centro Normandijoje (Prancūzija) vadovu Albanu Richardu.

Po užsiėmimų tarptautiniame teatrų festivalyje „The Atrium“ įvyks spektaklio „I Švytuoti – Brandir I“ premjera.

Trupė ką tik pristatė šokio ir muzikos spektaklį „Mano Piteris Penas“, siekiantį/skatinantį socialinės neįgaliųjų įtraukties. Kartu su profesionaliais šokėjais scenoje pasirodė ir Dauno sindromą turintis vaikinas. Po didelio susidomėjimo sulaukusios istorinės ekskursijos – šokio spektaklio „Keliaujančios bažnyčios. Klaipėda tranzit Memel“, „PADI DAPI Fish“ taip pat kviečia pasivaikščioti po Klaipėdą kartu su karaliene Luize šokio ekskursijoje „Šachas Prūsijai. Luizė Mėmelyje“.

Teatras stato ir rodo spektaklius miesto erdvėse - „Neužšąlantys namai“, choreografės A. Šeiko ir šviesos menininko L. Kutavičiaus sukurti šviečiantys smilgininkai tapo projekto „Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė“ simboliu.

„Propaguojame atvirą meną visiems, o šokis yra universali kalba, kuria galime susikalbėti su kiekvienu“, - teigė A. Šeiko.

Šokio teatras „PADI DAPI Fish“ nuoširdžiai dėkoja Klaipėdos kelių policijai už pagalbą ir užtikrintą saugų eismą, Klaipėdos miesto savivaldybei ir VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ už bendradarbiavimą, o miestiečiams už kantrybę ir geranoriškumą!

„PADI DAPI Fish“ Klaipėdoje sustabdė eismą

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder