Nemokamos pramogos uostamiesčio gyventojams bei svečiams šią vasarą

Nemokamos pramogos uostamiesčio gyventojams bei svečiams šią vasarą

Klaipėdoje pradėjo veikti pasaulyje gerai žinomo vaikų prekės ženklo „Playmobil“ nemokama žaidimų erdvė. Prekybos centre „Banginis“  įsikūrė net 100 kvadratinių metrų išskirtinių patyrimų erdvė su populiariausiais „Playmobil“ konstruktoriais ir žaidimais.

„Žaidimai – svarbiausia pasaulio pažinimo priemonė vaikams, kuri ne tik moko vaikus loginio mąstymo, gilina bendravimo su bendraamžiais įgūdžius, bet ir, neabejotinai, jiems suteikia daug teigiamų emocijų. Kaip socialiai atsakingas prekybos centras nusprendėme šiemet padovanoti klaipėdiečiams ir miesto svečiams erdvę, kur vaikai gali ne tik žaisdami išbandyti pačius populiariausius „Playmobil“ konstruktorius, bet ir praleisti šeštadienius pramogaudami animatorių draugijoje“, - sako Klaipėdos „Banginį“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

 

Moksliniai tyrimai patvirtina, kad žaidimai yra nepaprastai svarbi vaikų gyvenimo ir raidos dalis, per kurią jie geriausiai pažįsta pasaulį ir formuoja būtinus įgūdžius. Pasak Vytauto Didžiojo universiteto edukologės dr. Mildos Brėdikytės, skirtingo amžiaus vaikams – skirtingi žaidimai, žaidimo priemonės ir žaislai.

„Žaislai paprastai skirstomi pagal amžių. Pavyzdžiui, vaikams iki 5 metų tinka priemonės, kuriomis galima laipioti, čiuožti, lįsti, nes taip judant lavinama stambioji motorika. Kai vaikų kūnas jau gerai juda, jie pradeda žaisti su smulkesniais daiktais, mokosi ilgiau sutelkti dėmesį, o smulkiają vaikų motoriką itin gerai lavina konstravimas. Mažiausiems rekomenduojama žaisti su lengvomis kartoninėmis kaladėmis, kurios statomos viena ant kitos. O 3 metų vaikai jau gali konstruoti iš didelių, lengvai sujungiamų dalių. Vėliau konstruktorių detalės smulkėja, todėl 4 - 5 metų vaikai jau puikiai konstruoja, mėgsta dėlioti ir žaisti stalo žaidimus“, – sako M. Brėdikytė.

 

Žaislus gaminančios kompanijos jau seniai kuria žaislus atsižvelgdamos ne tik į jų išvaizdos patrauklumą ir medžiagiškumą, bet ir į galimas edukacines bei lavinamasias funkcijas. Prieš 45 metus pradėjusi veikti Vokietijos kompanija „Playmobil“ – viena iš edukacinių žaislų vaikams kūrimo ir gamybos lyderių. Jų gaminami konstruktoriai ne tik lavina vaikų vaizduotę, bet ir moko vaikus socialinių įgūdžių, padeda geriau suprasti supantį suaugusiųjų pasaulį. Skirtingo amžiaus vaikams gaminami jų poreikius ir interesus atitinkantys žaislai, kuriais lavinami skirtingi gebėjimai. Pasitelkdami „Playmobil“ konstruktorių rinkinius vaikai gali atkurti realų ir įsivaizduojamą pasaulį: kurti miestus, statyti gaisrinės, ligoninės ar policijos pastatus, cirko palapines, princesių pilis, vaikų darželius, konstruoti sraigtasparnius ar kosminius laivus. O rinkiniuose esančios figūrėlės skatina vaikus žaisti vaizduotės ir kūrybinius vaidmenų žaidimus, taip nejučia įgyjant ir gilinant gebėjimus, kurių, kaip teigia mokslininkai, vaikams prireiks mokykloje.

Ikimokyklinio amžiaus vaikams žaidimas - ypač svarbi dienotvarkės dalis, kurią reikia sistemingai planuoti.  Vaikui žaidžiant lavėja psichika, ugdomas kūrybingumas, motyvacija ir valia, o vaikams žaidžiant vieniems su kitais – lavinami bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimai, mokomasi empatijos, priimti sprendimus, mažesnieji mokosi iš vyresniųjų.

Kaip teigia M. Brėdikytė, labai gerai, kai toje pačioje erdvėje žaidžia skirtingo amžiaus vaikai: vyresnieji žaidžia patys, mažesnieji juos stebi, o stebėdami prisijaukina žaislus, įsitraukia ir pradeda žaisti patys.

 

Pasak PC „Banginis“ atstovaujančios I. Goštautaitės-Gedutės, atsižvelgiant į specialistų rekomendacijas, „Banginyje“ žaidimų erdvė įrengta taip, kad tuo pačiu metu čia galėtų žaisti skirtingo amžiaus vaikai.

„Playmobil žaidimų erdvė sukurta iš skirtingos tematikos žaidimų stalų ir vitrinų, vaiko ūgio personažų ir figūrų, kad joje įdomiai ir turiningai galėtų žaisti ir mažesni, ir vyresni vaikai. Tikimės, kad rugpjūtį, kai didžioji dalis tėvų rengiasi naujiems mokslo metams, apsipirkimo procesas taps daug paprastesnis – pasirūpinsime vaikų užimtumu ir kokybišku laiko praleidimu“, – sako Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Žaidimų erdvė veikia kasdien iki pat rugpjūčio 30 d., o šeštadieniais, nuo 12 iki 15 val. čia vaikų laukia animatoriai, įvairios pramogos ir dovanos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder