Nematytas pasakas iš smėlio kurs pajūrio vaikai

Nematytas pasakas iš smėlio kurs pajūrio vaikai

Ne tik sekmadienis, bet ir pasakos turi būti lengvos tarsi pajūrio smėlis... Nematėte tokios pasakos? Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras kovo 1 dieną 15 valandą Žvejų rūmuose seks Rasos Dikčienės operėles, kuriose netrūks ne tik linksmų ir spalvotų personažų, bet ir pačio tikriausio smėlio. 

Iš pajūrio smėlio smilčių sekmadienį pasakas vaizdo projekcijose pieš dailininkė Angelina Furmaniuk-Savickienė. Neįsivaizduojate, kaip tai atrodo? Būtina išvysti. Juk sekmadienis –geriausias laikas šeimai kartu su vaikais pažinti pasaulį.

Operėlę „Kabakšt kabaldakšt“ gyvenimui įkvėps akmenimis, kibirkštimis, vėžiu, upeliu, lepšiais, avytėmis ir, aišku, Berniuku ir Mergaite tapę Klaipėdos Vydūno gimnazijos auklėtiniai (mokytoja Vaiva Šaulienė). Bobutės vaidmuo patikėtas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistei Pranciškai Kurmanskienei.

Operėlėje „Muzikantas, velnias ir perkūnas“ Klaipėdos H. Zudermano gimnazijos auklėtiniai (mokytoja Asta Alminė) „virs“ laumėmis, velniais, perkūnais bei Berniuku ir Mergaite.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro edukacinis projektas „Statykime operą“ maždaug 150-čiai pajūrio krašto vaikų suteikė unikalią galimybę kartu su teatro profesionalais vaidinti, šokti ir dainuoti profesionalioje scenoje. Moksleivius teatro pasirodymui ruošė ne tik jų mokytojos, bet ir spektaklio muzikos vadovas Vytautas Valys, režisierė Milginta Palubinskaitė bei choreografas Darius Berulis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder