Muzikos kokteilis iš "Klarnetų fabriko"

Muzikos kokteilis iš "Klarnetų fabriko"

Antrasis festivalio "Salve musica" koncertas gruodžio 14 d., trečiadienį, 18 val., pristatys žymų Čekijos klarnetų kvartetą "Clarinet Factory", kuriame muzikuoja Jindřich Pavliš (klarnetas), Luděk Boura (klarnetas, basethornas), Vojtěch Nýdl (klarnetas) ir Petr Valášek (bosinis klarnetas, tenorinis saksofonas).

Daugiau kaip dešimtmetį gyvuojantis ansamblis yra žinomas kaip nuolat plečiantis žanro ribas ir aktyviai komunikuojantis su auditorija kolektyvas. Klaipėdoje jis svečiuosis jau antrą kartą - praėjusiais metais kvartetas dalyvavo kompozitoriaus Vladimiro Konstantinovo projekte).

"Įsivaizduokite muzikos dirbtuves ar laboratoriją, kurioje apjungiama keletas klarnetų, šiek tiek klasikinio muzikinio išsilavinimo, truputį etninės muzikos, džiazo ir minimalizmo idėjų. Jums pateikiamas ypatingo skonio improvizacinis kokteilis su moderniausia elektronika ir technologija, kviečiami įdomūs svečiai ir tuomet pradedami kūrybiniai ieškojimai, o svarbiausia šiame procese yra bendravimas su klausytoju.    

Tokioje terpėje gimsta ypatingas žanras, kuris gali turėti daug bendro su vadinamuoju crossover (sąvoka crossover šiuolaikinės muzikos kontekste reiškia naujo stiliaus sukūrimą, jungiant skirtingų žanrų elementus), tačiau tiksliau būtų šį žanrą apibūdinti kaip "muzika be sienų", - teigia ansamblio "Clarinet Factory" nariai.   

Sėkmingą kolektyvo kūrybinę veiklą liudija pelnytas apdovanojimas Tarptautiniame dainų rašymo konkurse (instrumentinėje kategorijoje, 2005, JAV) bei gastrolės įvairiose šalyse: Belgijoje, Bulgarijoje, Liuksemburge, Vokietijoje, Olandijoje, Portugalijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Senegale ir Ispanijoje.     

Festivalyje "Salve Musica" skambėsianti "Clarinet Factory" koncertinė programa sudaryta iš anksčiau išleistų albumų medžiagos, pateikiančios tiek baroko epochos autorių kūrybą, tiek ansamblio narių aranžuotes bei improvizacijas. Greta klasikinių kūrinių puikiai dera paukščių giesmės ir garsų meditacija. Atraktyviems ir spalvingiems grupės pasirodymams nemažai įtakos turi džiazas, Afrikos tautų ir šiuolaikinė elektroninė muzika.   

Čekijos klarnetų kvarteto koncertas Klaipėdoje yra tarptautinio projekto CZECK DREAMS dalis, todėl jame skamba ir čekiška muzika - Bedřicho Smetanos simfoninės poemos "Vltava" atgarsiai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder