"Muzikinis rugpjūtis pajūryje" sugrįžta

"Muzikinis rugpjūtis pajūryje" sugrįžta

Rugpjūčio 1-19 dienomis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pajūrio gyventojams ir svečiams parengė įspūdingą puokštę premjerų ir kitų renginių. 21-ąjį kartą vyksiantis festivalis "Muzikinis rugpjūtis pajūryje" prasidės Mėlynąja vakariene, kurioje šiemet dalyvaus net pusantro tūkstančio svečių.

Trečiadienio vakarą, minint Klaipėdos miesto gimtadienį, Teatro aikštė nusidažys mėlynai. Po praėjusiais metais puikiai pasisekusios Mėlynosios vakarienės, šiemet šis renginys sulaukė ypatingo klaipėdiečių ir miesto svečių dėmesio. Vakarienės dalyviai kviečiami pasipuošti mėlynais drabužiais ir atsinešti maisto. Organizatoriai žada pasirūpinti stalais bei šventine atmosfera.

Netrukus po įspūdingos vakarienės, rugpjūčio 3-4 dienomis, teatras klaipėdiečius pakvies į operetę "Kandidas", kurią režisuoja Jūratė Sodytė-Bradauskienė. Šios operetės atlikėjams scenoje teks ne tik dainuoti, bet ir nemažai pajudėti.

Režisierė stebėjosi, kad ši operetė Klaipėdoje statoma pirmą kartą. Šis Leonardo Bernsteino kūrinys esąs labai įdomus ir atviras kūrybiškoms idėjoms.

"Prieš kibdama į darbus labai jaudinausi. Maniau, kad operetei pastatyti turėsime per mažai laiko. Tačiau trupė yra nepaprastai šauni, solistai yra aukščiausios klasės profesionalai, tad antrą veiksmą mes pastatėme vos per vieną dieną", - stebėjosi režisierė.

Rugpjūčio 10 ir 15 dienomis vyks viena laukiamiausių metų premjerų - šokio spektaklis "Graikas Zorba". Tai - masiškiausias festivalio renginys, nes scenoje pasirodys per trisdešimt šokėjų. Pirmadienį Teatro aikštėje surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavęs choreografas Lorca Massine teigė, kad šis vyriškumo temą narpliojantis spektaklis jį lydi nuo pat 14 metų, kai paauglys susipažino su kūrinio kompozitoriumi Mikiu Theodorakiu.

Teatro šokėjas, choreografas, idėjos pastatyti šį spektaklį sumanytojas Donatas Bakėjus pridūrė, kad "Graikas Zorba" trupei buvo nemenkas iššūkis. "Pirmajame etape atrodė, kad tai - net neįmanoma. Tačiau išdrįsome bandyti toliau ir šiandien jau matome, kad tai - įmanoma. Šokėjai intensyviai repetuoja, visi labai motyvuoti. Per repeticijas jie tampa ne tik kiaurai šlapi - jie jaučiasi taip, lyg repetuotų iki 100 laipsnių temperatūros prikaitintoje pirtyje", - teigė D. Bakėjus.

Festivalyje taip pat vyks koncertas "Itališkos dainos", "Išvirkščios dainos", skirtos Gintaro Gutausko 50-ies metų jubiliejui, taip pat koncertas, skirtas Vytautui Kernagiui atminti. Rugpjūčio 17 dieną vyks Gala koncertas. Ryškiausia renginio žvaigždė - operos solistė, mecosopranas Justina Gringytė.

Pasak laikinosios teatro vadovės Jurgitos Skiotytės-Norvaišienės, šiemet pasiruošimas festivaliui buvo kaip niekad sudėtingas, kadangi repeticijos vyko daugelyje erdvių visame mieste.

Renginiai vyks Klaipėdoje, Palangoje ir Neringoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder