Miestiečiai stebės ir riterių turnyrą

Miestiečiai stebės ir riterių turnyrą

2012 m. rugpjūčio 1 d. Klaipėdai sukanka 760 metų. Ta proga Mažosios Lietuvos istorijos muziejus organizuoja jau tradiciniu tapusį renginį „Viešnagė viduramžių mieste“ ir kviečia miesto gyventojus bei svečius į Klaipėdos širdį – piliavietę.

Renginys vyks rugpjūčio 4 d. (šeštadienį) nuo 10 iki 20 val.

Šventės metu Klaipėdos piliavietėje veiks istorinės rekonstrucijos klubų stovykla, kurioje riteriai ir baltų kovotojai demonstruos savo aprangą bei ginkluotę, taip pat vyks riterių turnyras.

Drąsiausieji miestiečiai turės galimybę patys tapti betarpiškais įvykių dalyviais išbandydami savo jėgas žaidimuose bei estafetėse.

Taip pat piliavietės teritorijoje renginio metu skambės gyvai atliekama senovinė muzika, o šventės dalyviai bus kviečiami ne tik stebėti, bet ir patys pasimokyti to meto šokių.

Tiek vaikai, tiek jų tėveliai galės užsukti į Vaikų pastogę, kur bus organizuojama edukacinė veikla, skirta Klaipėdos heraldikai. Besidomintys senaisiais amatais turės progą išvysti kaip būdavo žiedžiami puodai, rišamos knygos, vejamos juostos ir pan.

Renginį vainikuos istorinės rekonstrukcijos karinių klubų kovotojų masinės parodomosios kautynės, kurių metu bus prisimintas ir Klaipėdos miesto įkūrimas. Kautynių pradžia – 19 val.

Dalyvauja: istorinės rekonstrukcijos klubai „Excalibur“ (Latvija), „LDK Varčiai“, „Livonijos ordinas“, „Hospitalierių ordinas“, riterių brolija „Šiaurinės šventyklos ordinas“, Klaipėdos karybos klubas, senovės baltų kovų brolija „Vilkatlakai“, brolija „Viduramžių pasiuntiniai“, „Balstogės Tamplierių komandorija“ (Lenkija), ekspresyvios folkroko muzikos grupė „Žalvarinis“, viduramžiškos muzikos ansamblis „Whiteless Day“ (Vokietija), Šiaulių universiteto folkloro ansamblis „Vaiguva“, amatininkų klubas „Dvaro meistrai“.

Detalią renginio programą rasite muziejaus internetinėje svetainėje www.mlimuziejus.lt.

Renginys nemokamas.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder