Menų valgykloje - "Džiazo dvelksmas iš Amsterdamo"

Menų valgykloje - "Džiazo dvelksmas iš Amsterdamo"

Vasario 7 dieną, ketvirtadienį, 20 val. socialinis klubas "Menų valgykla" (Daržų g. 18) kviečia į vakarą "Džiazo dvelksmas iš Amsterdamo".

Sceną Menų valgykloje išbandyti ir savo talentus imliesiems menų valgytojams pademonstruoti panoro trys gabūs jaunuoliai iš Lietuvos ir Vokietijos, kurių pažintis įvyko Olandijoje. Vaikinus bendram projektui suvienijo meilė džiazui.

Visi grupės nariai - profesionalai, muzikuojantys nuo vaikystės ir savo gabumus tobulinę stipriausiose muzikos įstaigose. Menų valgykla siūlo neeilinę progą pamatyti, kiek jie saviti ir įdomūs mums.

TARPTAUTINIS TRIO: be-bop, modern jazz ir originalios kompozicijos.

Andrius Dereviančenko (saksofonas) - gimęs ir užaugęs Klaipėdoje, trauką muzikai pajuto vaikystėje. Paauglystėje vaikinas pradėjo mokytis Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, kur ir užsikrėtė meile džiazui. Vėliau Andriui pasisekė išvykti studijuoti į Olandiją, kurioje jis dirbo su vienais geriausių Europoje muzikantų - Miguel Martinez, Don Braden, Alex Sipiagin, David Berkman, Ferdinand Povel ir kitu. Šiuo metu saksofonistas tęsia studijas Amsterdamo konservatorijoje.

Dario Schattel (Vokietija, kontrabosas) - gimęs muzikantų šeimoje, muziką pamėgo nuo pat mažų dienų. Išbandęs keletą instrumentų, Dario susižavėjo žemais dažniais ir apsistojo ties bosine gitara. Tai paskatino vaikiną 2009 metais įstoti į Amsterdamo konservatoriją, kurioje dirba žymus Olandijos bosistas Theo de Jong. Tuo pat metu Dario aktyviai dalyvavo įvairiuose projektuose bei ėmė privačias pamokas pas pasaulinio garso muzikantus, tokius kaip Brandford Marsalis, Brad Mehldau, Gary Willis, Reggie Washington, Tedd Coolman, Deborah Carter ir kitus.

Viačeslav Krasnopiorov (mušamieji) -  2004 m. baigęs Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos mušamųjų instrumentų klasę,  2008 m. jis apsigynė Klaipėdos universiteto (KU) Menų fakulteto atlikimo meno, džiazo muzikos bakalauro studijų programą. Tame pačiame universitete Viačeslav sėkmingai užbaigė ir magistrantūros studijas, mušamųjų instrumentų specialybę. Vaikinas yra dalyvavęs ne viename būgnininkų konkurse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, įvairiuose džiazo muzikos festivaliuose bei projektuose tiek mūsų šalyje, tiek už jos ribų. Jaunuolis taip pat yra aktyvus pedagoginėje veikloje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder