Liūtys koreguoja koncerto „Vasaros nakties muzika“ vietą

Liūtys koreguoja koncerto „Vasaros nakties muzika“ vietą

Rugpjūčio 10 d. 20 val. Klaipėdos koncertų salės vasaros estradoje numatytas festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ koncertas „Vasaros nakties muzika“ dėl neprognozuojamų  pajūrio orų perkeliamas po patikimu stogu - į Klaipėdos koncertų salę.

Koncerte grosiančiam Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoniniam orkestrui diriguos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Robertas Šervenikas. Kaip solistas pasirodys vienas žymiausių pasaulio lūpinės armonikėlės virtuozų - italas Gianluca Littera. Muzikantas yra parašęs straipsnių ir net knygų apie šį dar neįprastą mūsų koncertų salėms muzikos instrumentą.

Klaipėdoje G. Littera atliks Michaelo Spivakovsky Koncertą lūpinei armonikėlei ir simfoniniam orkestrui. Tai vienas iš nedaugelio kūrinių, parašytų specialiai lūpinei armonikėlei. Svečias taip pat atliks savo aranžuotą Niccolo Paganini Kapričą Nr. 24 lūpinei armonikėlei ir orkestrui.

Koncerte nuskambės ir Felixo Mendelssohno „Vasarvidžio nakties sapno“ ištraukos: Scherzo, Noktiurnas, Uvertiūra ir Maršas. Klausytojai taipogi išgirs Eduardo Balsio Habanerą, prieš 60 metų kompozitoriaus Palangoje parašytą Vytauto Žalakevičiaus filmui „Adomas nori būti žmogumi“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder