Liepos 6-ąją Klaipėdoje skraidys aitvarai

Liepos 6-ąją Klaipėdoje skraidys aitvarai

Tradiciniam Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienos liepos 6-ąją minėjimui šiemet Klaipėdos miesto savivaldybė ir kultūros centras Žvejų rūmai žada daugybę pramogų visai šeimai ir įspūdingą aitvarų šventę. Valstybės dienai skirti renginiai prasidės ryte ir tęsis iki pat vakaro.

Renginiai, skirti Valstybės dienai, šiemet vyks keliose vietose. Dovana miestiečiams - Klaipėdos universiteto Botanikos sode vyksianti atvirų durų diena. Šiauriniame rage renginiai prasidės trečiadienį 10 val. Čia veiks aitvarų su tautine simbolika parodėlė, vėliau - tautinių šokių kolektyvo "Vėtra" ir jo kapelos koncertas, kurio metu visi norintieji galės kartu pašokti ir pasilinksminti. Taip pat laukia folkloro klubo "Šeimyna" koncertas ir Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro pasirodymas.

Nuo 12 val. Liepų gatvėje skambės kariliono muzikos koncertas, o 12.30 val. Lietuvos jūrų muziejuje numatoma iškilminga vėliavos pakėlimo ceremonija su patrankos šūviu.

13 val. prasidės pagrindinis Valstybės dienos renginys - aitvarų šventė visai šeimai Smiltynės paplūdimyje, ties gelbėjimo stotimi.

"Renginys įvyks bet kokiu oru. Juk dar iš vaikystės žinome, kad aitvarai bėgant skrenda ir nesant vėjo", - sakė aitvarų klubo "Lietuvos aitvarų judėjimas" atstovas Klaipėdos regionui Giedrius Bumblys. Šventės metu visi atėjusieji galės išvysti daug į dangų paleistų aitvarų, o taip pat vietoje pasigaminti ir paleisti savus.

18 val. Girulių bibliotekos-bendruomenės namų kiemelyje bus rodoma studijos "Grock" roko opera "Eglė žalčių karalienė". 20 val. Klaipėdos koncertų salės parko estradoje Klaipėdos kamerinio orkestro koncertas "Tiktai dėl Lietuvos... tik dėl Tėvynės...", kurio metu eiles skaitys ir aktorius Vytautas Paukštė.

Šventė baigsis jau tradicija visoje Lietuvoje tapusiu Tautinės giesmės giedojimu 21 val. Klaipėdoje visi kviečiami sugiedoti giesmę Kruizinių laivų terminale, po didžiąja trispalve.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder