Liaudies operos teatro 60-iui paminėti – nemokamas koncertas

Liaudies operos teatro 60-iui paminėti – nemokamas koncertas

Gruodžio 28 d., 18 val., Klaipėdos universiteto Menų akademijos Koncertų salėje vyks nemokamas Naujametis koncertas ir muzikologės, prof. dr. Daivos Kšanienės knygos „Klaipėdos muzikinio teatro (Operos) raida iki 1986 metų“ pristatymas.

Koncertas „Naujuosius metus pasitinkant“ skirtas paminėti Klaipėdos liaudies operos teatro (dabar – Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) 60-ies metų jubiliejų. Koncerto iniciatorius prof. Kazys Kšanas pasakojo, kad renginio programoje skambės ištraukos iš legendinių operų ir operečių, kurias atliks Muzikinio teatro solistai, dėstytojai bei Žvejų rūmų choras „Klaipėda“. Diriguos – prof. K. Kšanas, koncertmeisterė – Miglė Mosėnienė.

KNYGA. Vakaro metu klaipėdiečiams savo knygą pristatys prof. dr. Daiva Kšanienė. Eimanto Chachlovo nuotr.

„Naujametis koncertas jau tapo tradicija, tačiau šiemet atsirado kaip niekad daug progų – Naujieji metais, jubiliejus ir knygos pristatymas. Tad labai norime pakviesti ir koncertuose mėgstančius lankytis klaipėdiečius, ir tuos, kurie kadaise šoko, dainavo, muzikavo Liaudies operos teatre“, - į koncertą kvietė profesorius.

K. Kšanas – vienas iš Liaudies operos teatro idėjos autorių. Anot jo, ši įstaiga atsirado dėl begalinio keleto žmonių entuziazmo - pačioje veiklos pradžioje dauguma žmonių, išskyrus vos keletą vadovų, dirbo už dyka. „Žmonėms operos teatro labai reikėjo, kadangi tais laikais Klaipėdoje teveikė Dramos teatras. Džiaugiamės, kad teatras vis dar gyvuoja ir yra klaipėdiečių mylimas bei lankomas“, - akcentavo K. Kšanas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder