Laivų parade - sporto akcentai

Laivų parade - sporto akcentai

Jau tapo tradicija, kad Klaipėdoje vasaros sezoną iškilmingai paskelbia Laivų paradas. Gegužės 19 d. jis vyks devintąjį kartą, bus išskirtinis nuotaika, renginių bei naujovių gausa.

Vakar surengtoje spaudos konferencijoje Laivų paradą organizuojančios VšĮ "Klaipėdos šventės" vadovas Romandas Žiubrys pažymėjo, jog šis renginys, gimęs kaip dedikacija Europos jūros dienai, tapo vienu labiausiai bendruomeniškų miesto renginių, kasmet suvienijančių vis daugiau skirtingų iniciatyvų ir idėjų.

"Šiais metais Laivų paradą papildys ne tik tradiciškai tą pačią dieną vykstančios Gatvės muzikos dienos garsų fonas, bet ir Klaipėdoje paskelbtų Sporto metų renginys - Vandens sporto šakų diena su įvairiomis azartiškomis varžybomis Dangės upėje", - anonsavo R. Žiubrys.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, pristatydamas Laivų paradą, negailėjo jam gražiausių epitetų: "Laivų paradas - tai rimčiausi jūrų valstybės atlaidai, suteikiantys progą miestiečiams tapti tikrais klaipėdiečiais, o svečiams - jūrinės valstybės piliečiais", - sakė meras. Jį papildydamas Klaipėdos uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pridūrė, jog tai - puiki proga klaipėdiečiams susitikti ne tik prie vandens, bet ir pamatyti savo miestą iš akvatorijos.

Laivų parado šventė gegužės 19 d. prasidės nuo 7 val. ryto mėgėjiškos žūklės varžybomis. Pasak Vandens sporto šakų dieną koordinuojančio Klaipėdos irklavimo centro vadovo Liudviko Mileškos, visą dieną iki 19.30 Dangės upėje bei Jono kalnelyje bus galima stebėti septynių vandens sporto šakų rungtynes. "Bus povandenininkų šaulių šou, turistinių baidarių, irklalenčių, kanojų ir kt. varžybos, komandos iš Alytaus pristatys vandens futbolą, žaidžiamą su baidarėmis. Šventę papuoš dviejų istorinių vikingų laivų lenktynės", - anonsavo L. Mileška.

Laivų parado šventėje aktyviai dalyvauja ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, kuri šiais metais švenčia 70-metį, studentai. 160 pirmą mokyklos kursą baigusių jaunuolių prie "Albatroso" paminklo iškilmingai prisieks ištikimybę jūrai, studentų choras dalyvaus gatvės muzikos renginiuose, rengs edukacinius užsiėmimus.

Gatvės muzikos dienos renginiai, anot Klaipėdos švenčių kūrybos vadovės Dalios Grikšaitės, prasidės iškilmingu vėliavos pakėlimu Kruizinių laivų terminale bei šventės atidarymo ceremonija Atgimimo aikštėje. "Pirmąjį Gatvės muzikos dienos akordą patikėsime Klaipėdos merui V. Grubliauskui, kuris scenoje pasirodys su džiazo choru iš Norvegijos. Iš viso Gatvės muzikos dieną Klaipėdoje pasirodys 26 atlikėjai ir grupės, kurie išsidėstys 19 vietų", - pasakojo D. Grikšaitė.

Karinę zoną, kuri paprastai būdavo įrengiama Kruizinių laivų terminale Visuomenės ir kariuomenės dienos proga, šiemet pakeis poilsio zona su lėta eiga judančiais laivais, lėta televizija ir poetišku muzikiniu fonu - čia skambės aktorės Doloresos Kazragytės skaitomos Ričardo Bacho alegorinės apysakos "Džonatanas Livingstonas Žuvėdra" įrašai.

"Klaipėdos švenčių" jūrinių projektų koordinatorė Violeta Ulevičienė priminė, jog vakarinis laivų paradas prasidės 21.15 val. Jį pradės ir užbaigs kompanijos "DFDS Seaways" keltai. Tikimasi, kad parade dalyvaus apie 100 laivų. Tradiciškai bus vilkiko šokis, tačiau šiais metais išskirtiniu parado akcentu taps trispalvės vėliavos išskleidimas ant vandens, kurį atliks 50 laivų ir, žinoma, įspūdingas fejerverkas, kurį dovanoja Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija.

Laivų registracija į paradą jau vyksta ir tęsis iki pat gegužės 19 d., tačiau tie, kurie nori būti įtraukti į renginio reklaminius bukletus ir afišas, turėtų suskubti tai padaryti iki gegužės 8 d. Šiuo metu, pasak V. Ulevičienės, į paradą jau užsiregistravo 28 laivai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder