Kviečia Juozo Šikšnelio autorinių darbų paroda

Kviečia Juozo Šikšnelio autorinių darbų paroda

2015 m. liepos 16 d. 17.00 val. Klaipėdos etnokultūros centro salėje (Daržų g. 10) atidaroma rašytojo, bibliotekininko ir skulptoriaus Juozo Šikšnelio autorinių darbų paroda šmaikščiu pavadinimu „Baibokai ir jų lazdos“. Kas tie akmeniniai ir mediniai baibokai turintys skirtingas formas ir charakterius, ir kokios jų lazdos kviečiame pamatyti apsilankius parodoje.

Parodos autorius surengęs ne vieną dešimtį autorinių darbų parodų savęs nedrįsta vadinti skulptoriumi, o ir darbų skulptūromis, todėl J. Šikšnelis, pats būdamas dzūku, mieliau renkasi žemaitišką žodį baibokas, kuris autoriaus nuomone, yra talpesnis už žodį skulptūra. Šis apibūdinimas bei kūrybiški medžio ir akmens darbai leidžia pažinti paties kūrėjo sveiką humoro jausmą, lengvą ironiją ir daugiabriauniškumą. Autorius savo kūrinių įkvėpėja laiko gamtą. Pats medis prakalbina ir ragina konkrečia forma išreikšti pastebėtą mintį, nuotaiką. Bedirbant ta gamtos užuomina gali paryškėti, gali ir nublankti, tai nėra išpildymas pagal iš anksto nusilipdytą ir kelių komisijų patvirtintą modelį, bet kūryba pilna šio žodžio prasme, kada kiekvienas kalto kirtis kuria naują formą – tvirtina autorius.

Maloniai kviečiame visus nuolatinius ir naujus Klaipėdos etnokultūros centro erdvėse organizuojamų parodų lankytojus pasidžiaugti gamtos įkvėptais ir gerb. Juozo Šikšnelio sukurtais kūriniais.

Paroda veiks iki rugpjūčio 28 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder