Kviečia į renginį „Kaip margučius dažė lietuvininkai“

Kviečia į renginį „Kaip margučius dažė lietuvininkai“

Balandžio 5 d., penktadienį, 17.00 val. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į renginį „Kaip margučius dažė lietuvininkai“.

Tai susitikimas su garsiausia Mažosios Lietuvos regiono margučių margintoja Angele Rauktiene. Tautodailininkė pasidalins tradicinių margučių marginimo patirtimi, papasakos, kaip margučius margino krašto senbuviai, pademonstruos praktiškai keletą marginimo būdų. Įėjimas laisvas.

Angelė Rauktienė kartu su vyru Vytautu Raukčiu savo sodyboje Balčių kaime, Šilutės rajone yra įkūrusi Margučių muziejų. Tai pirma asmeninė margučių ekspozicija Lietuvoje, gausiai lankoma ne tik velykiniu laikotarpiu. Angelė ir Vytautas Raukčiai yra meno kūrėjai, tautinio paveldo produktų gamintojai, nacionalinių liaudies meno parodų „Aukso vainikas“ laureatai, regiono šviesuliai.

Renginys „Kaip margučius dažė lietuvininkai“ iš Etnokultūros centro projekto „Mažosios Lietuvos amatystė“ iš dalies remiamas Lietuvos kultūros tarybos.

Renginys bus fotografuojamas, filmuojamas, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder