Koronavirusas nepradangins Kalėdinių vakarėlių. Išmoksime švęsti kitaip

Koronavirusas nepradangins Kalėdinių vakarėlių. Išmoksime švęsti kitaip

2020 metai atnešė patirčių ir galimybių, paskatino kūrybiškumą. Juos galima išlydėti tykiai, o galima su trenksmu ir polėkiu.

Aktyvaus laisvalaikio organizatoriai „ARMYDAY“ kartu su restoranu „Pilialaukis“, parengė erdves ir renginių konceptą saugiam, originaliam šventimui bei kartu su „Gynybos paramos fondu“ buvo parengtas saugaus elgesio renginių metu modelis. 

Natūralu, kad pandemijos situacija kelia žmonėms stresą.

 

„Nors trumpalaikis stresas gali turėti teigiamą poveikį mūsų organizmui, ilgalaikis stresas jį išsekina. Tačiau, šiandien jau turime žinias, galinčias mums padėti veikti ne impulsyviai. Tai vadinama streso įveika. Yra visa eilė priemonių, kurių efektyvumą streso įveikai patvirtino ne tik moksliniai tyrimai, bet ir praktika. Lieka tik išsirinkti priimtiniausias sau: pasivaikščiojimas gryname ore, laisvalaikis su draugais,  aktyvus socialinis gyvenimas, fizinė iškrova.“ - teigia sveikatos psichologė Jolanta Malakauskienė

Laukiant Kalėdų, norinčius saugiai ir originaliai sutikti šventes,  iniciatyvos autoriai kviečia apsilankyti naujai sukurtose erdvėse.

Erdviose keturiose zonose, kuriose numatyta skirtinga veikla, galės aktyviai laisvalaikį leisti kelios atskiros žmonių grupės, nekontaktuojant tarpusavyje.

 

„Suprasdami, kad saugumas svarbiausia, bet tuo pačiu nujausdami vidinį norą švęsti, sukūrėme erdves, kuriose galima išlaikyti rekomenduojamus atstumus, bet nepamesti vieniems kitų. Viruso akivaizdoje sėdėjimą prie gausiai nukrautų vaišių stalo, keičia kiek kitoks supratimas apie švenčių šventimą. Renginiai gryname ore, aktyvus, sveikas, saugus, azartiškas laikas su kolegomis laikantis saugumo reikalavimų, padės atgauti gerą nuotaiką, pajausti Kalėdų dvasią, suburti artimiausius žmones drauge. “- sako idėjos iniciatorius  Mindaugas Kazimieras Pocius. 

 Atskirose atvirose zonose svečių lauks: erdvi aikštė, kur atvykusieji iš savo automobilių stebės koncertus, spektaklius, kino filmus; aktyviojoje zonoje - svečiai ne tik ragaus kariško maisto, bet ir  patirs kariško gyvenimo ypatumus, atliekant įvairias užduotis, varžysis žaidžiant dažasvydį ir šratasvydį, bei kitus aktyvius lauko žaidimus; renginių zonoje - betarpiškai bendraujant, užkandžiaujant grill ir kitais patiekalais iš „Pilialaukio“ meniu, bus galima stebėti koncertus bei kitus pasirodymus mažojoje scenoje; moto zonoje - visi ekstremalių pojūčių mėgėjai galės išbandyti kariško džipo privalumus.

 

=============================================================

„Nors šiuo laikotarpiu mūsų socialinio gyvenimo aktyvumas yra ribotas, tačiau nutrūkti jis neprivalo ir neturėtų. Tereikia pasitelkti vaizduotę ir naudoti tinkamas apsaugos priemones. Saugodami save nuo virusų, nepamirškime pasirūpinti ir savo psichologine savijauta, emocine gerove. Nes nuo jų galiausiai priklauso ir mūsų fizinė sveikata.“ - dalinasi mintimis J. Malakauskienė

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder