Klaipėdos koncertų salėje skambės H. F. Händelio ir F. Schuberto kūriniai

Klaipėdos koncertų salėje skambės H. F. Händelio ir F. Schuberto kūriniai

Žiema, ko gero, yra tas metas, kai kelionių pasiilgstama labiausiai. Kelionės yra viena smagiausių laisvalaikio praleidimo formų, kuri padeda pamiršti rūpesčius, problemas, atsipalaiduoti, pasisemti naujų įspūdžių. Klaipėdos koncertų salė ragina nekeisti savo laisvalaikio praleidimo formos ir leistis kartu į intriguojančią virtualią kelionę po romantinės ir baroko muzikos pasaulį. Du vakarus, sausio 21 ir 30 d., saugiai ir šiltai įsikūrus namuose, prie išmaniųjų įrenginių ekranų, klausytojai kviečiami pasiklausyti žymių kompozitorių Georgo Frydricho Händelio ir Franzo Schuberto kūrinių.

Muzikinės Händelio kelionės

Ar jūs mėgstate keliauti? Šįkart kviečiame leistis į muzikinę kelionę su vienu garsiausiu baroko epochos kompozitoriumi, kurio muzika pakėlė nuo kėdės net patį karalių! Ar žinote, kad pati žymiausia jo oratorija „Mesijas“ buvo sukurta vos per tris savaites!

Taip, tai Georgas Friedrichas Händelis! Jis daug keliavo po Europą. Kaip ir kiekvienas iš mūsų svetimoje šalyje susižavime tuo, kas nematyta ir išmokstame naujų dalykų. 

Sužinosite, kaip Händeliui sekėsi gyventi ir kurti skirtingose šalyse, kaip jis pelnė tokį pripažinimą, kad net dvi tautos – vokiečiai ir anglai – jį laiko savo nacionaliniu kompozitoriumi. 

Stein Skjervald.

Tinklalaidę kviečiame nemokamai stebėti internetu sausio 21 d. 18.30 val. Facebook arba Youtube platformoje.

Žiemos kelionė su Franzu Schubertu

Sausio pabaiga yra tinkamiausias metas suskambėti Franzo Schuberto vokaliniam ciklui „Žiemos kelias“. Ši jautri ir gili muzika perteikia kompozitoriaus išgyvenimus. Savo dainomis, sukurtomis pagal poeto Wilhelmo Müllerio eiles, jis atvėrė žmogaus sielą, meilės, svajų, netekties, liūdesio ir baimės pasaulį. Pats autorius pripažino, kad „tos dainos mane jaudina labiau negu bet kas, ką iki šiol esu parašęs“.

 Be to, sausio 31-oji yra šio garsaus austrų kompozitoriaus gimtadienis. Ta proga Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus nusprendė padaryti eksperimentą – vokalinį ciklą, originaliai sukurtą balsui ir fortepijonui atlikti styginių orkestro versijoje. „Mes radome šio kūrinio versijos styginių kvartetui partitūrą, kurią pakoregavome styginių orkestro sudėčiai. Nesu girdėjęs, kad anksčiau taip jis būtų atliktas“, – teigia M. Bačkus.

Stein Skjervald.

 Į žiemišką kelionę Klaipėdos kamerinis orkestras leisis kartu su Lietuvoje gyvenančiu norvegų baritonu Steinu Skjervoldu. Šis Schuberto ciklas laikomas didžiausio profesinio meistriškumo ir meninės brandos įrodymu, jį dainuoti ryžtasi tik subrendę vokalistai. Pasak M. Bačkaus, „su Steinu mane sieja ilgametis kūrybinis bendradarbiavimas. Nepaprastai svarbu, kad Lietuvoje kuria tokio aušto lygio menininkas. „Žiemos kelias“, mano nuomone, yra vienas artimiausių Steino sielai repertuaro kūrinių, itin svarbus jo muzikiniame gyvenime“.

Koncertą kviečiame nemokamai stebėti internet sausio 30 d. 18.30 val. Facebook arba Youtube platformoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder