Klaipėdos jaunimo teatras kviečia į "Paukštyno bendrabutį"

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia į "Paukštyno bendrabutį"

Vasario 14-tą (šeštadienį) 19 val. Kultūros fabrike Klaipėdos jaunimo teatras kviečia į rašytojo ir žurnalisto Mindaugo Nastaravičiaus vienos dalies pjesę “Paukštyno bendrabutis”.

KJT vadovo Valentino Masalskio režisuotas spektaklis pasakoja apie paukštyne dirbančias vištų fasuotojas, nesibaigiančią rutiną, vienatvę ir moteriškumą.

Spektaklis nestokoja ne tik saldaus, o kartais kandaus humoro, bet ir peno apmąstymams.

PAUKŠTYNO BENDRABUTIS

Režisierius – Valentinas Masalskis

Pjesės autorius: Mindaugas Nastaravičius

Scenografija, kostiumai – Renata Valčik

Trukmė – 1val 50min

Vaidina:   Laima Akstinaitė, Marija Žemaitytė, Margarita Intaitė,  Neringa Krunglevičiūtė, Karolina Kontenytė, Asta Zacharovaitė, Vaiva Kvedaravičiūtė, Rugilė Latvėnaitė, Evelina Lozdovskaja, Elena Ozarinskaitė, Prančiškus Megelinskas, Raminta Šniaukštaitė.

Vienos dalies pjesėje pasakojama apie paukštyne dirbančias vištų fasuotojas. Pjesės veiksmas vyksta bendrabutyje, kuriame šios moterys gyvena. Per jų kasdienybę atsiskleidžia tarpusavio santykiai, nemokėjimas klausytis ir girdėti, pastangos sava kalba kalbėti apie visiems žmonėms svarbius dalykus – meilę, ilgesį, laikinumą. Pjesė atskleidžia ilgos žmonių kelionės į atsiskyrimą, susvetimėjimą, buvimą uždarame pasaulyje rezultatą. Kas lieka iš žmogaus, kai jis tampa uždaru ir tik sau pačiam įdomiu fabrikėliu? Pjesės personažai mums kalba abejingo, save naikinančio pasaulio kalba. Susiduriame ir su komiška, ir su tragiška žmonių buvimo kartu problema. Moteris ir vyras. Moteris ir kitos moterys. Jos nepajėgios pabėgti iš erdvės, kurią pačios ir susikūrė. Jos kenčia, bet nedrįsta ar nemoka sau paaiškinti, kodėl taip yra.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder