Klaipėdos gimtadienį užbaigė spektaklis po atviru dangumi

Klaipėdos gimtadienį užbaigė spektaklis po atviru dangumi

Šventinį rugpjūčio 1-osios vakarą meno gerbėjai sugužėjo į Klaipėdos piliavietę, kur buvo rodoma šiuolaikinė drama - „Mindaugas“.

Dramos ir šokio spektaklis pastatytas pagal poeto ir dramaturgo Justino Marcinkevičiaus istorinę dviejų dalių dramą „Mindaugas“. Tai bendras Baltijos baleto teatro ir LDK Valdovų rūmų projektas. Dramos režisierė ir choreografė – Marija Simona Šimulynaitė.

Drama pastatyta pagal šių dienų tendencijas: pasitelkti modernūs šokiai, rūbai, šiuolaikinė muzika, vaizdo projekcijos, todėl spektaklis pritraukė daug jaunų žmonių. Visose spektaklio scenose buvo siekiama suderinti šokį ir dramą. Nors drama ir buvo šiuolaikiška, siužetas nenutolo nuo prieš pusšimtį metų išleisto Justino Marcinkevičiaus kūrinio. Spektaklyje nejaučiama amžių priešprieša, nes kūrinyje analizuojamos temos yra aktualios ir šiomis dienomis: kalbama apie patriotiškumą, meilę tėvynei, stiprią valstybę.

Mindaugo vaidmenį atliko Panevėžio J. Miltinio dramos teatro aktorius Jonas Čepulis, Mortos – Lietuvos rusų dramos teatro aktorė Aleksandra Metalnikova.

Spektaklio „Mindaugas“ premjera įvyko 2017 m. liepos 6 d. LDK Valdovų rūmų kieme Vilniuje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder