Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija kviečia į koncertą

Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija kviečia į koncertą

Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija kviečia į koncertą, kuriame Frederiko Šopeno valsus gros žinomas Europoje ir pasaulyje pianistas Gintaras Januševičius, šiuo metu gyvenantis ir kuriantis Vokietijoje, Hanoverio mieste. Garsus atlikėjas savo muzikinį kelią pradėjo būtent šioje menų gimnazijoje, tad, sužinojęs apie mokyklą nuniokojusį gaisrą, buvo vienas iš pirmųjų, pasiūliusių pagalbą ir iškėlusių Labdaros koncerto idėją.

Savo rečitalį Gintaras Januševičius atliks naujuoju C.BECHSTEIN fortepijonu, kurį gimnazija neseniai įsigijo.

Lėšas, surinktas koncerto metu, gerbiamas pianistas skiria gimnazijos dvaro pastato, nukentėjusio nuo gaisro, remontui.

Taigi, vasario 1 dieną 18 val. visus miestiečius, neabejingus fortepijono muzikai, kviečiame į pianisto Gintaro Januševičiaus koncertą Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje (Statybininkų pr. 2).

Gintaras Januševičius gimė Maskvoje, trimitininko Algirdo Januševičiaus ir kompozitorės Nailios Galiamovos šeimoje. 1987 m. šeima persikraustė gyventi į Klaipėdą. Groti fortepijonu pradėjo ketverių Eduardo Balsio menų gimnazijoje, Valentinos Potejenko klasėje. 1993 m. Gintaras tapo Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniu, kur jo mokytojais buvo Valė Kulikauskienė ir Jurgis Bialobžeskis. Baigęs mokyklą jis metus studijavo Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje ir 2004 m. išvyko mokytis ir gyventi į Hanoverį pas vieną žymiausių rusų pianistų, profesorių Vladimirą Krainevą. Po profesoriaus mirties 2011 m. Gintaras tęsė studijas vieno iškiliausių vokiečių pianisto ir pedagogo, profesoriaus Berndo Goetzke klasėje.

Pirmą kartą su orkestru Gintaras debiutavo būdamas penkiolikos metų. Tada Vilniaus Kongresų Rūmuose su Lietuvos Valstybiniu Simfoniniu orkestru jis atliko Felikso Mendelsono Capriccio Brillante op.25. Jau po savaitės įvyko Gintaro debiutas Maskvos Konservatorijos Didžiojoje salėje. Nuo to laiko pianistas su koncertavo su daugiau, nei 30 orkestrų, pasirodė tokiose žymiose salėse, kaip Palau de la Música Catalana Barselonoje, Viurcburgo Rezidencijoje, Salle Wilfrid-Pelletier Monrealyje, Auditorio de Madrid, Shenzhen Concert Hall, Salle Cortot Paryžiuje, Odesos Filharmonijoje, „Estonia“ teatre Taline ir t. t. Žymiuose pasaulio festivaliuose jis dalinosi scena su Gidonu Kremeriu, Arkadijumi Volodosu, Nikolaju Luganskiu, Žaku Lusje bei Jorgu Vidmanu. 2015 metais kartu su smuikininke Dalia Dėdinskaite bei violončelistu Gleb Pyšniak sukūrė išskirtinai lietuvišką kamerinę muziką atliekantį fortepijoninį trio, su kuriuo koncertavo JAV, Švedijoje, Vokietijoje, Italijoje, Čekijoje, Vengrijoje, Austrijoje bei Ukrainoje.

Gintaras gyvena Vokietijos mieste Hanoveryje. Jis yra koncertų serijos "Plathner's Eleven" įkūrėjas, muzikinių konkursų "Die Hannoversche Börse der Musiktalente" ir "Klavierfrühling Einbeck" meno vadovas. Jis dažnai kviečiamas skaityti paskaitas bei vesti meistriškumo kursus Kinijoje, Japonijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Rumunijoje, Moldovoje bei Izraelyje. Šįmet Lietuvos Muzikų Sąjunga patikėjo jam vadovauti Birštono Vasaros Muzikos Akademijos, vyksiančios liepos-rugpjūčio mėnesiais, pianistų klasei.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder