Klaipėdos dramos teatre ir vėl pritrūko kėdžių

Klaipėdos dramos teatre ir vėl pritrūko kėdžių

Klaipėdos dramos teatre surengtas populiarių šalies atlikėjų koncertų ciklas tapo dideliu ir reikšmingu įvykiu uostamiesčio kultūriniame gyvenime bei iki šiol neregėtu publikos traukos objektu. Iki šios dienos jau įvyko trys ciklo koncertai ir visi jie buvo anšlaginiai. Tačiau tai dar ne pabaiga, juolab kad organizatoriai jau kuria naujus planus, kaip suvienyti teatro ir muzikos mūzas.

„Dėkojame visiems, apsilankiusiems pavasario lygiadienio koncertuose bei panorusiems kartu iš žiemos stingulio simboliškai persiristi į aktyvųjį metų laiką! Visada miela žinoti, kad mūsų kūryba nepalieka klausytojų abejingų“, - tokį padėkos įrašą savo „Facebook“ profilyje paskelbė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, kovo 21-osios vakarą Klaipėdos dramos teatre iš žiemos miego žadinusi ir uostamiesčio publiką.

Žadino jautriai ir subtiliai, kaip tik leido intymios rekonstruoto Klaipėdos dramos teatro erdvės, tačiau taip įtaigiai ir įtikinamai, kad dauguma žiūrovų po koncerto galėjo ne tik užčiuopti vis stiprėjantį pavasarį, bet ir pasijusti tyresni, švaresni, lyg būtų atlikę mistinį lygiadienio ritualą.

Žinia, grupė „Skylė“ šį „ritualą“ jau keletą metų tradiciškai kartoja tiek per pavasario, tiek per rudens lygiadienius, tačiau iki praėjusio pirmadienio niekada nebuvo to dariusi Klaipėdoje.

Šioms progoms skirti koncertai būna išskirtiniai, ne tokie, kaip įprasta. Tad ir šįsyk buvo surengtas švelnus akustinis pasirodymas kartu styginių kvartetu. Itin didelis dėmesys buvo skirtas garso kokybei bei scenos šviesų dailei. Bene moderniausia šalyje Klaipėdos dramos teatro scena puikiausiai susitvarkė su visais techniniais iššūkiais ir darsyk pribloškė žiūrovus savo plačiomis ir universaliomis galimybėmis.

Šis unikalus kokybiškos muzikos, techninių galimybių ir naujų teatro erdvių derinys sulaukė tokio anšlago, kad Aistės Smilgevičiūtės bei grupės „Skylė“ gerbėjai Klaipėdos dramos teatro salėje nepaliko nė vienos „skylės“. Todėl organizatoriams ir vėl teko pasirūpinti pristatomomis kėdėmis, kad sutilptų bent didesnė dalis norinčiųjų.

Fotopolis.lt nuotr.

Koncerte skambėjo populiariausios įvairių „Skylės“ kūrybos laikotarpių - albumų „Povandeninės kronikos“, „Broliai“, naujausio albumo „Vilko vartai“ ir kt. – dainos, o jį vainikavo legendinis „Meilės duetas“ iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“.

Žinia, tai jau buvo trečiasis koncertas iš Klaipėdos dramos teatre surengto muzikinių vakarų ciklo. Prieš tai šioje scenoje pasirodė Gytis Paškevičius bei Linas Adomaitis. Abu šie koncertai, kaip ir Aistės Smilgevičiūtės bei grupės „Skylės“ pasirodymas, buvo itin šiltai sutikti Vakarų Lietuvos publikos.

Tuo metu organizatoriai jau ruošiasi balandžio 8 d. Klaipėdos dramos teatre numatytam „Aktorių trio“ pasirodymui. Tai bus unikali proga vėl pamatyti kartu koncertuojančius Kostą Smoriginą, Olegą Ditkovskį bei Saulių Bareikį, nes tai jie darys po ganėtinai ilgos pertraukos.

Anot organizatorių, laukiamas dar vienas anšlaginis koncertas, tad pasiilgusius tikros bardų muzikos, poezijos, aktorinio atlikimo jie ragina iš anksto pasirūpinti jau dabar sparčiai tirpstančiomis vietomis Klaipėdos dramos teatre.

Fotopolis.lt nuotr.

Beje, tie patys uostamiesčio renginių organizatoriai į Klaipėdą atveža dar vieną itin laukiamą pasirodymą. Balandžio 15 d. vyks improvizacijų teatro „Kitas kampas“ šou "Gero Humoro Dozė". Šio teatro aktoriai - Audrius Bružas, Balys Latėnas, Kiril Glušajev, Aistė Lasytė, Dmitrij Golovanov - niekada nebūna pasiruošę iš anksto, todėl scenoje improvizuoja bei įgyvendina pačius netikėčiausius žiūrovų pasiūlymus ar pageidavimus, kurie galiausiai virsta masinėmis juoko ašaromis. Šis pasirodymas taip pat vyks Klaipėdos dramos teatro scenoje.

Ir tai dar ne viskas!

Gegužės 7 d. į teatrą planuojama pakviesti mažuosius žiūrovus klausytis „Tele bim bam“ kompanijos dainų. O tos pačios dienos vakarą Klaipėdos dramos teatro scenoje pasirodys nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje puikiai pasirodžiusi Erica Jennings. Žinia, jos daina „Leading me home“ sulaukė daugybės žiūrovų balsų ir tik per plauką nelaimėjo atrankos finalo. Tad visi ją palaikę turės progą gyvai išgirsti Ericą, atliekančią tiek „Leading me home“, tiek kitus jos kūrinius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder