Klaipėdoje pristatyta kolekcija "Jūra. Baltai"

Klaipėdoje pristatyta kolekcija "Jūra. Baltai"

Šeštadienį Menininkų kiemelyje vyko dizainerės Sonatos Žiži drabužių kolekcijos "Jūra. Baltai" pristaymas.

"Jūra man iš tiesų yra įkvėpimo šaltinis. Ir mano kūrybinis kelias prasidėjo nuo modelio "Gelmių būtybė" - su juo laimėjau pagrindinį prizą "Auksinę adatėlę" Baltijos šalių dizainerių konkurse "Mada. Menas. Muzika". Jūra atsispindėjo ir vėliau sukurtoje kolekcijoje "Po vandeniu". Dabar vėl sugrįžau prie jūros. Norėjau atrasti naujų atspalvių ir pasigilinti į baltiškąjį kostiumą, į mūsų pradžių pradžią",- liepos mėnesį kiemelyje atvėrusi kūrybines dirbtuves aiškino S. Žiži.

Kostiumų dizainerė džiaugėsi, kad, kuriant kolekciją, talkininkavo daug talentingų žmonių: dizainerė Violeta Jusionienė sukūrė papuošalus, specialiai renginiui iš Kauno atvažiuoja kirpėja - stilistė Rita Liutikienė. Šios meistrės įsiliejimas į kolekcijos kūrėjų gretas Sonatą ypač sujaudino, kadangi prieš 30 metų, kai ji dar tik mokėsi rūbų dizaino, būdavo kirpėjos modeliu šukuosenų konkursuose. Juose kirpėja - stilistė skindavo Grand Prix.

Modelių makiažu rūpinosi Muzikinio teatro grimo dailininkė, Sonatos vaikystės draugė Aira Brazdienė. Projektui talkino ir visa dizainerės šeima: vyrui Henrikui Žižiui, kaip visada Sonatos šou, patikėtas renginio apšvietimas ir visa techninė dalis, sūnui Mantvydui - videoprojekcija.

Manekenės, drabužių siuvimo padėjėjos atėjo, kaip sakoma, iš gatvės. Viso vakaro metu buvo pristatyta 20 unikalių rūbų modelių. Kolekcijos pristaymo metu muzikinį pasirodymą surengė išskirtinio balso atlikėja Ingaja.

Daugiau apie renginį skaitykite antradienio "Vakarų ekspreso" priede "Kultūros uostas". 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder