Klaipėdoje piktąsias dvasias baido "kiškučiai"

Klaipėdoje piktąsias dvasias baido "kiškučiai"

Klaipėdos miesto savivaldybėje per pirmąją išankstinių balsavimo dieną, spalio 5-ąją, apsilankė du baltais kiškių kostiumais persirengę personažai. Mačiusieji spektaklį "Kiškučio pa..pa..pa..." turbūt išsyk suprato, jog tai - fenomenalaus uostamiesčio režisieriaus Beno Šarkos performansas.

Kartu su minėtu režisieriumi klaipėdiečius džiugino ir architektas Vladas Balsys. Anot jų, šis performansas visai nesusijęs su rinkimais. Jie, vykdydami projektą "Klaidos ir pėdos", atsitiktinai užklydo į Savivaldybę. Antrojo rinkimų etapo metu Savivaldybėje jie esą tikrai nesilankys.

"Mes paprasčiausiai ėjome pro šalį. Mieste darėme devynis performansus. Su rinkimais neturime nieko bendra, - aiškino B. Šarka. - Nuo nematomų piktųjų dvasių mes miestą šlakstėme švęstu vandeniu, kaip tai daro egzorcistai. Kai kur valėme paminklus."

Anot B. Šarkos, "valymą" kartu su bendražygiu jie pradėjo nuo Liepų gatvės ir keliavo link Atgimimo aikštės, Senojo turgaus, vėliau aplankė ir geležinkelio stotį.

Paklaustas, kaip kilo idėja surengti šį performansą, pašnekovas atsakė, jog ši mintis ore sklando jau tūkstančius metų, "kai žmonės dar nebuvo sugalvoję žodžio "Dievas".

Architektas V. Balsys patvirtino, kad Savivaldybė spalio 5 d. tebuvo atsitiktinė stotelė. "Tądien, kai buvome šalia Savivaldybės, su mumis norėjo nusifotografuoti keletas žmonių. Viena moteris taip pat paprašė padėti įkelti vežimėlį į pastato vidų. Pagelbėjom, žmonės padėkojo", - aiškino menininkas ir pridūrė, kad rytoj ir poryt per išankstinį antrojo rinkimų etapo balsavimą Savivaldybėje jie nesilankys.

Projekto "Klaidos ir pėdos" organizatorius - Meno kūrėjų sąjunga.Tai - improvizacinių performansų, kuriuos sukūrė B. Šarka, serija, vykstanti nuo pavasario ir neturinti nei tikslaus laiko, nei vietos. Šiame projekte dalyvauja daugelis Meno kūrėjų sąjungos narių - vieni vaidina, kiti filmuoja, fotografuoja. Projekto pabaiga numatoma lapkričio 10 d. Anot V. Balsio, rezultatą miestiečiai galės kitąmet pamatyti parodų salėse.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder