Klaipėdoje - jaunieji pasaulio džiazo meistrai

Klaipėdoje - jaunieji pasaulio džiazo meistrai

Rytoj Klaipėdoje prasidėsiantis XI tarptautinis džiazo vokalistų festivalis "Jazz Voices" žada keturių džiazo šventę su itin turtinga programa. Tokių konkursų Europos erdvėje vyksta vos keletas, tad jis susilaukė didžiulio klausytojų susidomėjimo.

"Paraiškų gavome labai daug, bet atrinkome tik 18 dalyvių, jiems skirtas repeticijų ir pasiruošimo laikas, tad daugiau nebūtų įmanoma priimti. Daugumai jaunųjų talentų, kopiančių karjeros laiptais ir norinčių būti pastebėtais įtakingų džiazo prodiuserių ir festivalių organizatorių buvo labai svarbu dalyvauti. O lietuvaičiams tai yra savęs įtvirtinimas, žinių patikrinimas, galimybė pasikeisti patirtimi, nes Lietuvos džiazo scena yra gana kukli ir ryšiai su kitomis šalimis nedažni. Į festivalį atvažiuoja patyrę pasaulio džiazo vokalistai, tad tai vertingas dalykas - patirti, kokiais keliais jie žingsniuoja",- sakė KU MF Džiazo muzikos katedros docentas Stepas Januška.

Renginiai, kas vakarą po du vyks Koncertų salėje ir džiazo klube "Kurpiai". Balandžio 12 d. įvyksiantis pirmas koncertas 20 val. Koncertų salėje - tai jauno džiazo vokalistų ansamblio "Singaz" iš Vilniaus pasirodymas. Tai, jog penkios talentingos merginos, tarptautinių konkursų laureatės, susibūrė į ansamblį yra retas reiškinys.

Penktadienį vyks vienas iš pagrindinių konkurso koncertų, vienas iš pusfinalio renginių, kuris truks 4 valandas, visi atlikėjai atliks po du kūrinius. Žiūrovai net nepastebės, kad tai konkursas, tai labiau rūpės komisijai. Pamatysime visą plejadą džiazo vokalistų.

Šeštadienį laukia tradicinis koncertas, į kurį kasmet kviečiamas praėjusių metų pagrindinio prizo laimėtojas, tad šiemet atvyko vokalistas iš Lenkijos Wojciechas Myrczekas su grupe. Lenkijos džiazo mokykla - pasaulinio lygio, tad tai puiki galimybė pasiklausyti jaunų talentų.

Baigiamasis koncertas vyks sekmadienį, 16 val., ir jame dalyvaus 8 finalininkai. Lietuvai atstovaus keturios skirtingų patirčių vokalistės, praėjusios nacionalinę atranką, į kurią suvažiuoja kelios dešimtys jaunų žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder