Klaipėdoje - estiškų kanelių muzikos koncertas

Klaipėdoje - estiškų kanelių muzikos koncertas

Lapkričio 8-ąją, penktadienį, 18 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) skambės estiškų tradicinių kanelių (est. kannel [ˈkɑnːel]) muzika.

TRIO Soon / Piho / Lepasson yra trijų muzikančių (Katrin Soon, Ann Maria Piho ir Kadri Lepasson), grojančių kanelėmis, grupė, pasišventusi istorinei ir šiuolaikinei grojimo šiuo senoviniu estų liaudies instrumentu technikai. Trio repertuare jungiamos tradicinės melodijos, originalios kompozicijos ir improvizacijos, kad būtų sukurtas lengvas ir šviesus garsovaizdis, suteikiantis ramybės kasdieniame skubėjime. „Užtikrintai trapi“, – taip jų muziką apibūdina poetė Kristiina Ehin.

TRIO Soon / Piho / Lepasson koncertavo Estijos liaudies muzikos scenose ir užsienyje bei pelnė pripažinimą už unikalų požiūrį į tradicinę kanelių muziką. 2016 m. Trio išleido savo pirmąjį albumą „Tempo di Vals“, kuris buvo nominuotas kaip geriausias albumas Estijos tradicinės muzikos apdovanojimuose „Etnokulp“.

Renginys nemokamas.

Tai vienas iš projekto ,,Etnoreidas“ ciklo ,,Etnolaboratorijos“ renginių. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder