Klaipėdoje – Berklio koledžo desantas

Klaipėdoje – Berklio koledžo desantas

Birželio 7-9 dienomis Klaipėdą nenuilstančia džiazo dvasia užlies jau 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Tad likus kiek mažiau nei trims mėnesiams, festivalio komanda tradiciškai praskleidžia paruoštos programos užsklandas bei pristato pirmuosius išskirtinius šių metų svečius – Perico Sambeat (saksofonas) ir Viktorija Pilatovič (vokalas). Tai lietuvišku prieskoniu pagardintas ispaniškasis duetas, Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje pasirodysiantis drauge su vienu išraiškingiausiu Lietuvoje –  Klaipėdos džiazo orkestru.

„Lietuvos uostamiestyje gimusi bei šiuo metu Ispanijoje gyvenanti Viktorija ir ispanas Perico – ne tik išskirtiniai  džiazo atlikėjai, bet ir vienos garsiausios pasaulyje muzikos aukštosios mokyklos – Berklio muzikos koledžo Valensijos filialo dėstytojai. Tai talentingiausius jaunuosius muzikantus iš geriausius muzikos industrijos dėstytojus iš viso pasaulio sutraukianti aukštoji mokykla. Todėl Klaipėda šiandien gali didžiuotis vietą tarp pasaulio stipriausiųjų savo talentu ir profesionalumu jau išsikovojusią Viktorija, o mes džiaugiamės galėdami pristatyti Viktorijos ir jos kolegos - saksofono virtuozo iš Ispanijos Perico Sambeat duetą festivalio scenoje“, - teigia Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Perico Sambeat kritikų nominuojamas vienu geriausiu ne tik Ispanijos, bet ir Europos alto saksofonistu. Už savo gimtosios šalies ribų jis išgarsėjo 80-ųjų pabaigoje, koncertavo daugelyje festivalių visame pasaulyje, pelnė ne vieną garbų apdovanojimą bei įrašė dešimtis tiek autorinių, tiek ir bendrų su kitais garsiais muzikantais džiazo muzikos kūrinių ar albumų. Be galybės koncertų, įrašų, dėstytojavimo Berklio muzikos koledže, šiandien P. Sambeat vadovauja ir savo suburtai džiazo muzikantų grupei.

Klaipėdoje gimusi džiazo vokalistė ir kompozitorė Viktorija Pilatovič muzikinę karjerą pradėjo dar būdama 6-erių, kuomet pradėjo groti pianinu. Beje, ji yra tapusi ir ne vieno jaunųjų pianistų konkurso nugalėtoja. 2007-aisias Viktorija, būdama ne tik gabi pianiste, bet ir unikalaus balso savininke, įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo vokalo bakalauro studijas, 2010-aisiais išvyko tęsti studijas į Nyderlandus, o 2013-aisias išvyko dėstytojauti džiazo muzikos vokalo į Ekvadorą. Į Europą V. Pilatovič grįžo 2016-aisiais, laimėjusi Berklio muzikos koledžo stipendiją. Šiandien Viktorija jau gali pasigirti ne tik kvietimu po studijų prisijungti prie minėtos aukštosios mokyklos dėstytojų komandos, bet ir gausybe solinių ar bendrų su kitais muzikantais įrašų, ne vienu apdovanojimu ir pasirodymais garsiausiuose Europos festivaliuose, kaip, pavyzdžiui, Montrė džiazo festivalis (Šveicarija).

Vienus geriausius, išraiškingiausius ir aktyviausius Vakarų Lietuvos džiazo muzikantus suvienijęs Klaipėdos džiazo orkestras jau gerai žinomas daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų. Juk Klaipėda neįsivaizduojama be džiazo muzikos jau ne vieną dešimtmetį, o džiazas jau tapo simbolišku kamienu uostamiesčio kultūroje. Tad ir Klaipėdos džiazo orkestro misija aiški – kad Klaipėdos muzikinė kultūra įgautų dar ryškesnį džiazo atspalvį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder