Klaipėdietiškas „Spragtukas“ keliaus po šalies arenas

Klaipėdietiškas „Spragtukas“ keliaus po šalies arenas

Gruodžio 20 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje, o gruodžio 27 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje žiūrovams bus įteikta kalėdinė dovana – Piotro Čaikovskio šokio spektaklis „Spragtukas“. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre jau rengiamasi šventinei premjerai.

„Spragtuką” uostamiestyje stato garsus rusų choreografas Kirilas Simonovas, kurį Lietuvos baleto mylėtojai puikiai prisimena kaip LNOBT repertuaro spektaklių „Dezdemona“ (2005) ir „Kopelija“ (2010) autorių. K. Simonovas garsiuose pasaulio teatruose yra sukūręs ne vieną P. Čaikovskio „Spragtuko“ pastatymą, bet žymiausias iš jų – Sankt Peterburgo Marijos teatre kartu su scenografu Michailu Šemiakinu sukurta šio baleto versija.

Unikalus žada būti ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Spragtukas“. Kostiumus ir scenografiją šiam spektakliui kuria dailininkai Jekaterina Zlaja ir Aleksandras Barmenkovas. Viso pasaulio muzikinių teatrų publiką žiemos švenčių laikotarpiu džiuginantis Piotro Čaikovskio „Spragtukas“ Klaipėdoje bus išskirtinis savo mobilumu: dailininkai pasistengs, jog lengvai transformuojamos spektaklio dekoracijos tiktų tiek didmiesčių arenoms, tiek gerokai mažesnėms scenoms. Mistišką reginį papildys instaliacijos ir vaizdo projekcijos, kurias žiūrovams kartais bus sunkoka atskirti nuo gyvų šokėjų.

„Spragtukas“ taps rimtu išbandymu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Pastatymų tarnybai: siuvėjos per keletą mėnesių pagal pateiktus brėžinius turės pasiūti apie šimtą kostiumų. Planuojama, kad kiekvienas baleto šokėjas šiame spektaklyje pakeis penkis arba šešis skirtingus kostiumus. Teatro vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas tuo džiaugiasi, nes artistai mėgsta persikūnijimus ir nekantriai laukia premjeros.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro darbuotojams būsimojo spektaklio viziją pristatę kūrėjai kol kas nelinkę viešai atskleisti visų būsimojo spektaklio paslapčių. Aišku tik, kad jame pasirodys visa Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė, kurią galbūt papildys ir vaikų baleto kolektyvas, ir vaikų choras. Klaipėdietiškoji „Spragtuko“ versija, anot kūrėjų, bus skirta visai šeimai.

Artėjant metų virsmui, „Spragtuko“ spektakliai tradiciškai atgimsta viso pasaulio scenose. Jie – tarsi teatrinis žiemos švenčių simbolis, tarsi privalomas baleto gerbėjų kalėdinis atributas ir kasmetinių susitikimų vieta. Todėl kiek bebūtų skelbiama „Spragtuko“ spektaklių su savais ar gastroliuojančiais artistais – žiūrovų jiems niekada netrūksta.

Nuo šiol ir Klaipėdos scenoje lėlės kausis su Pelių karaliaus kariauna, o Spragtukas, pavirtęs Princu, pūgos sūkuryje skraidins Klarą į stebuklingą svajonių šalį... Klara užaugs ir, žinoma, sutiks tikrąjį savo svajonių princą, bet niekada nepamirš kalėdinės pasakos apie Spragtuką.

Nepamirškite jos ir jūs: nerkime į švenčių sūkurį kartu su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro „Spragtuku“!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder